Værd at vide om Ao Nang (Krabi)

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandske baht (THB)
 • Sprog

  Thai
 • Befolkning

  ca. 8.000
 • Tidsforskel

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 35 min/3 timer 30 min

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 70,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Vintersæson: Charterfly nonstop, cirka 11 timer. Tid beregnet fra København.
  Sommersæson: Rutefly, ca. 10 timer 30 min til Bangkok + ca. 1 time til Phuket med indenrigsfly. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 35 minutter fra lufthavnen i Krabi, ca. 3 timer 30 minutter fra lufthavnen på Phuket.

  Bestil transferbus eller privat transfer
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige.
  Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Vores hoteller ligger i nærheden af de lavvandede Ao Nagg- og Nopparat-strande. Der er ingen solsenge på disse strande. Ao Nang-stranden er en mindre strand ved Ao Nangs centrum, hvor den store longtailbådstation ligger.

  Nopparat-stranden er en lang go roligt strand, også herfra afgår der longtailbåde. Du bader bedst ved de fine, uberørte naturstrande i Krabiområdet, som nemt nås med longtailbåd.

  Stor forskel på ebbe og flod. I perioder forekommer der små gopler i vandet, de er ufarlige men kan forårsage svien.

  Om sommeren kan der være understrøm ved strandene i Ao Nangs centrum, men du kan bade og snorkle udenfor Ao Nang, også i sommermånederne.

  Klimaet i Ao Nang (krabi) er tropisk med høj luftfugtighed. Her kan du se den aktuelle vejrprognose og middeltemperaturer.

  Både luft- og vandtemperaturen er temmelig ens hele året. Der er mest solsikkert i vinterhalvåret, mens der i sommermånederne ofte forekommer korte, men heftige regnbyger. Derefter klarer det hurtigt op, vedvarende regn er sjældent.

 • Oplev mere

  Krabi byder på gode muligheder for snorkling og dykning. Udenfor Krabi ligger fantastiske dykkersteder, de mest kendte er Shark Point og Anemone Reef, cirka 2,5 times bådrejse fra Krabi.

  Du kan forudbestille alt fra snorkeludflugter til dykkerkurser for både nybegyndere og avancerede dykkere med skandinaviske instruktører. Læs mere under fanebladet Udflugter.

  Et besøg hos skrædderen eller en omgang thaimassage. Der tilbydes forskellige varianter af thaimassage og oliemassage på flere hoteller og steder rundt omkring i byen.

 • Lokal transport

  Afstande
  Til lufthavnen i Krabi ca. 40 km, til lufthavnen på Phuket 190 km.
  Fra Ao Nang, hvor hotellerne ligger, til Krabi by ca. 22 km.

  Lokal transport
  Busservice fra Ao Nang til Krabi by, Surat Thani og Phuket by. Tuk-tuk inden for Ao Nang. Taxi til Klong Muang ca. 65,-.

 • Rejser med børn

  Ingen specielle faciliteter for børn, men strandene er lavvandede og de fleste hoteller har børnepool. Medbring gerne en flydevest til børnene, hvis du planlægger at tage på bådture med longtailbåde.

 • Restauranter og forlystelser

  Langs med strandpromenaden er der mange barer og restauranter, både med thailandsk mad og mere internationale menuer. I sommersæsonen er udvalget af restauranter lidt mindre.

 • Shopping

  Ovenfor stranden er der flere butikker, hvor du kan købe klassiske ferieting som badesandaler, solcreme og tasker. her er også supermarkeder, minimarkeder og apotek.

  Der er marked i Ao Nang en gang om ugen ovenfor McDonald's. Her finder du frisk frugt og grøntsager. I Krabi Town er der natmarked fra fredag til søndag

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 5,-, sodavand (33 cl) ca. 5,-.

  På restaurant: Let frokost ca. 25,-, enkel middag ca. 70,-, pizza ca. 50,-, 50 cl øl ca. 25,-.

 • Indbyggertal

  Fastboende: Ca. 28.000 personer.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Relativt fladt og nemt at komme omkring, men mange af fortovene er meget høje, ujævne og smalle. Stranden er tilgængelig med kørestol, men der er ingen handicap-assistance ved stranden for at komme ned til vandet. Sandet er meget blødt og derfor er det ikke muligt at komme ned til vandet med en kørestol

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Thailandske Baht (THB). I nærheden af vores hoteller i Ao Nang er der flere vekselkontorer og kontantautomater, hvor du kan hæve kontanter på VISA og MasterCard.

  Depositum ved indcheckning
  Mange hoteller i Thailand kræver et depositum i forbindelse med indcheckning. Ved udcheckning modregnes eventuelle udgifter og det resterende beløb tilbagebetales.

  Røgfrie strande
  Mange strande i Thailand er nu røgfrie. Rygning er kun tilladt på nærmere anviste områder. Hvis forbuddet trodses risikerer man at få bøder.

  E-cigaretter
  I Thailand er det ulovligt at anvende alle former for e-cigaretter samt at medbringe e-cigaretter ind i landet. Overtrædelser af dette kan medføre bøder og fængsel.