Soho

Soho regnes for at være et af Londons mest intensive områder – og et område for dem, der synes om shopping og natteliv. Her finder du et stort udbud af butikker og endnu flere pubber og restauranter. Soho sover aldrig, og du finder barer og natklubber på hvert et gadehjørne.

Stemningen i Soho er mere bohemisk end mange af de andre London-bydele, og omrdået minder på mange måder mere om Paris end London. Her finder du også det, som kan kaldes Londons eget burlesque-kvarter.

Det skal du lave i Soho – 5 tips

Soho falder i de flestes smag. Her giver vi tips til fem karakteristiske aktiviteter, du kan lave.

1. God shopping

Meget af Sohos tiltrækningskraft ligger i shoppingen. De store mærkebutikker ligger side om side med Oxford Street og Regent Street, og på gågaden Carnaby Street finder du et stort udbud af både større og mindre butikker.

2. Teater og show

Londons teaterdistrikt inkluderer Soho og West End, hvor der dagligt går mange forestillinger.

3. Slap af i parken

En af de relativt få parker, du finder i Soho, er Soho Square Gardens. Det er bydelens bedste oase, hvor du finder ro og kan nyde solen – hvis vejret tillader det.

4. Alle de gode restauranter

Der findes utallige restauranter i Soho, fra små salg-i-vindue steder til velkendte og eksklusive restauranter – og alt der imellem. Hvis du holder af madmarkeder kan Berwick Street Market være et besøg værd. Til frokost sælges der forskellige slags mad fra de mange madboder.

5. Antikke pubber – og kulturen

Udbuddet af pubber i Soho er måske det største i hele London. Her finder du alt fra gamle klassikere som The Dog and the Duck, der blev bygget i 1734 til nye, trendige steder, som dukker op hver måned. På Carnaby Street er der ofte højt tryg på pubberne og gaderne er fyldte. Tidligere har Soho været kendt for sexbarer, men det er efterhånden blevet mere stuerent, selvom det stadig fra tid til anden bliver sammenlignet med Amsterdams Red Light District.

Derfor hedder det Soho

Navnet Soho finder du i mange byer, men det kommer oprindeligt fra London – siges det. Allerede i år 1700 hørte man navnet So Ho! som blev råbt mod fremmed i mørket. Måske stammer So Ho-råbet oprindeligt som et kald på hunde under jagt eller måske efter tyve. Uanset har råbet lagt navn til området, og siden er Soho blevet navnet på bydele i hele verden.

Selvom det ofte er byens mange underholdningstilbud, man taler om, er der også interessante historie- og kulturoplevelser i Soho. Flere historiske personer har boet her – som Mozart, Karl Marx og bandet Sex Pistols for at nævne nogle få.