Notting Hill

Vi er mange, som har både grint og grædt til filmen Notting Hill med Julia Robert og Hugh Grant i hovedrollerne. Succesfilmen fra 1999 satte en gang for alle London generelt og Notting Hill især på verdenskortet. Selvom den verdenskendte blå dør, hvor mange af scener blev indspillet, nu er væk, vil den romantiske stemning stadig fylde gaderne i lang tid fremover.

Når du besøger kvarteret, forstår du hurtigt, hvorfor filmholdet valgte denne del af London som kulisse for filmen. De søde, pastelfarvede husfacader og charmerende stemning og atmosfære. Her kan du spadsere rundt, uden nogen egentlig destination, slå vejen forbi en café eller en pub for at hvile fødderne med lidt godt at drikke.

Portobello Road og Notting Hill Carnival

Den mest kendte gade I Notting Hill hedder Portobello Road. Her finder du verdens største antikmarked Portobello Road Market. Hvis du har næste for lobbefund, kan du gøre et godt køb, men du er med garanti ikke den eneste på jagt efter gammelt guld.

Notting Hill Carnival bør også nævnes, det regnes for at være en af Europas største gadefestivaller. Den årlige festival fejres under Bank Holiday i august måned og lokker mange besøgende til London og Notting Hill. Karnevallet, som har caribisk tema, fylder gaderne med farverige dragter, festlige vogne, rytmisk musik fra calypsobands og duften af caribiske lækkerier fra de mange madboder. Glem ikke at flere metrostationer er lukket disse dage, så du skal planlægge dit besøg ekstra nøje.

Den nemmeste måde at komme til Notting Hill på er med metroen til Notting Hill Gate, som krydses af både Central Line, District Line og Circle Line. Leder du efter et hotel i gåafstand fra Hyde Park anbefaler vi charmende Phoenix Hotel.