Mayfair

Den eksklusive bydel Mayfair i det centrale London anses som en af byens mest luksuriøse kvarterer, og boligerne er blandt de allerdyreste i London – og i hele verden. Foruden at være et ikonisk luksusområde, så er områdets popularitet vokset blandt turisterne de seneste år. I Mayfair dukker der konstant nye restauranter og barer op blandt det ellers allerede store udbud. Barerne adskiller sig især fra de traditionelle pubber, som er almindelige i resten i byen – her taler vi om sofistikerede vin- og whiskeybarer. I Mayfair er gaderne rene og velholdte, husene er imponerende, og atmosfæren er rolig og afslappet.

Området har Hyde Park som nabo mod vest og det trendige West End mod øst, mellem Oxford Street, Regent Street, Piccadilly og Park Lane.

Mayfair værdsættes for sine grønne områder. Indramningen med den store Hyde Park mod vest og banebrydende Green Park i syd gør, at de grønne områder aldrig er langt væk, selvom du befinder dig midt i det centrale London, og der er flere småparker i området. I den lille oase Brown Hard Gardens, en lille park hævet på en bakke, finder du bænke, blomster i store krukker og en lille café. Mount Street Gardens byder på lange rækker af bænke, blomsterende bede og skulpturer. Berkeley Square og Grosvenos Square byder på endnu større udsigter ud over det grønne og giver en pause fra byens puls.

Hertil kommer besøgende for shopping

Mayfairs shopping er blandt byens bedste, og det er især den, som tiltrækker de mange besøgende til området. Grænsen mod Oxford Street i nord og Regent Street i øst sætter rammerne, men der findes meget mere. Bond Street byder på luksusshpping, gågaden South Molton Street og Mount Street har begge et enormt udbud, og på Saville Row finder du skræddersyet tøj, særligt til herrer. Spepherd Market er som en verden i sig selv midt i Mayfair. Her finder du selvforsynende husstande, og kvarterer flydt med pubber, gallerier, butikker og caféer.

Mayfairs eksklusive restauranter og designerbutikker tiltaler især byens rige og berømte, men der er andet at opleve. Her findes flotte hoteller, hvor du kan slappe af i spa og lægge byens puls bag dig. Bydelen har også flere gallerier og museer blandt andet velkendte Royal Academy of Arts.

Restauranter, du skal have styr på

Her overgår den ene luksuriøse og fantastiske restaurant den anden. Klassisk britisk mad finder du på Corrigan’s Mayfair, mens Alain Ducasse at the Dorchester, velkendte Hakkasan Mayfair og Kay Mayfair alle kan bryste sig af Michelin-stjerner, ligesom yderligere godt 15 restauranter i området. Den kinesiske restaurant Princess Garden får konstant gode anmeldelser, og frokosten på La Petite Maison er en velkendt klassiker. Dette er for at nævne nogle få – men der findes som sagt mange flere.

Bedste barer – 5 tips

  1. The Punchbowl
  2. Sketch London
  3. The Guinea Grill
  4. Coburg bar
  5. Connaught

For den rejselystne er et besøg på Mr Fogg’s også anbefalelsesværdigt. I et gemt hjørne af Berkely Square finder du den rejseinspirerede pub, som føles som at komme ind i en drøm fra 1900-tallet, fyldt med gamle bøger og antikke globusser. Glem ikke den mere klassike Coach and Horses pub, som blev bygget i 1770 og er en af byens smukkeste pubber, eller Galvin at Windows, hvis du vil nyde en drink med en flot udsigt.