Tower Bridge

Der er ikke mange af Londons besøgende, som misser det karakteristiske varemærke, Tower Bridge – og med god grund. Vindebroen, som strækker sig over Themsen, må være én af verdens smukkeste. De to tårne bliver i dag brugt som galleri, og det ene tårn rummer til og med et museum for dampmaskiner (vindebroen blev tidligere løftet med damp inden elektriciteten).

Smuk gåtur og udsigt

Mellem tårnene går dels en gangbro og dels en foldebro. Tidligere blev broklapperne hyppigt løftet, men nu bliver broen kun åbnet en til et par gange i ugen. De fragtfartøjer som tidligere gled frem på Themsen ligger nu til et stykke uden for London, og de højmastede skibe er efterhånden et mere sjældent syn i storbyen.

Gangbroen, som strækker sig mellem de to tårne, giver en fantastisk udsigt over London, særligt om aftenen når både broen og resten af London er oplyst. Udvalgte strækninger af broen består af glasgulv, hvilket giver et ekstra sug i maven, når du går over den.

Historien om Tower Bridge

I takt med at London voksede i slutningen af 1800-tallet, blev der behov for en ny bro i den østlige del af London. Den øverste ledelse i London ønskede, at broen kunne matche alle de moderne, efterspurgte bekvemmeligheder som elevator og opslålige klapper frem for kæder og samtidigt skulle broen passe ind i de omkringliggende omgivelser. Arkitekten Horace Jones og ingeniøren John Wolfe Barry, som står bag broen, gav den derfor et udseende, der matchede middelalderslottet Towern.

Stevenson, som var ansvarlige for konstruktionen, valgte at bygge en stålkonstruktion beklædt med store granitblokke fra det sydlige England. Det gjorde dels, at broen passede ind i bybilledet men beskyttede også broen mod rustangreb. Udgravningen begyndte i år 1886, og broen blev indviet otte år senere med kongelig fejring.