Madame Tussauds

Vil du tage en selfie med Dronning Elizabeth eller give Usain Bolt en high five? På Londons verdensberømte voksmuseum, Madame Tussauds, er alt muligt. Flere af voksdukkerne er så virkelige, at du et øjeblik kan blive i tvivl, om det er den ægte vare, du står overfor.

Museet er opdelt i forskellige zoner, alt fra Bollywood, Film, Sport og Royale til helt nye Youtubestjerner. Nogle af de kendte skuespillere, modeller, verdensmestre og royale, du kan hilse på, er Cara Delevigne, Steven Spielberg og Prins William og hans kone, Hertuginde Kate. Udover voksdukker underholder Madame Tussauds også med for eksempel 4D-film med superheltene fra Marvel.

Hvem var Madame Tussauds?

Så, hvem var hun egentligt - hendes Madame Tassauds?

Jo, Madame Tussauds blev født i 1761 i Strasbourg, og hendes pigenavn er Marie Grosholtz. Som 19-årig kom hun i tjeneste som kunstlærerinde for Ludvig XIV af Frankrigs søster, og hun blev dermed bosat i Versailles. Efter den franske revolution starter hun et voksmuseum i Paris og turnerede med det til Storbritannien. Efterhånden etablerer hun sammen med sine sønner en fast udstilling på Baker Street Bazaar. Efter Madame Tussauds død, flyttede hendes børnebørn udstillingen til dens nuværende adresse på Marylebone Street.

Ikke kun i London

Siden da har Madame Tussauds voksmuseum i London både overlevet en brand samt en bombe under anden verdenskrig. Siden museet åbnede i London, er der kommet flere filialer til, og Madame Tussauds findes nu i hele verden - fra Amsterdam (1972) til de seneste åbninger i Nashville og Delhi (2017).

Du kommer billigst ind, hvis du køber billetterne online. Scanner du dine billetter via mobilen, kan du desuden gå uden om køen. Leder du efter et hotel i gåafstand fra Madam Tussauds, anbefaler vi Danubius Regents Park.