Fodboldrejse til London

Det er ikke mærkeligt, at fodboldrejser til London er så populære – både på grund af underholdningen på grønsværen, og stemningen i byen under kampene. Atmosfæren, folkemængderne, indlevelsen og hele følesen omkring live fodbold i London er noget helt særligt. I London kan du besøge nogle af verdens mest kendte stadioner og se fodboldstjerner i verdensklasse gå på banen i en af Europas bedste ligaer.

Kampe hver weekend

Der er flere tophold i London, og i Premier League huserer Chelsea, Arsenal, West Ham, Crystal Palace, Tottenham, Fulham og Watford i øjeblikket (18/19). Du kan med andre ord se topfodbold hver eneste weekend i London – eller se flere kampe på en weekend for den sags skyld. Derbykampene mellem Arsenal, Tottenham og Chelsea samt Manchester United, Manchester City og Liverpool trækker flest folk til. Prisforskellen er stor afhængigt af, hvilken kamp du skal se.

Samtidigt behøver det ikke være de dyreste kampe, som nødvendigvis giver den mest seværdige oplevelse. Det er også fedt at se en kamp i en af de lavere divisioner, hvor priserne er mere rimelige, stadionerne er autentiske og stemning er ægte.

Fodboldhold og stadioner i London

Flere af stadionerne i London ligger et stykke fra den centrale del af byen, så vær forberedt på at du skal transportere dig op til en time med metro og/eller tog fra centrum. Næsten alle steder arrangeres der guidede ture, som giver indblik i den engelske fodboldkultur.

Nord: Arsenal og Tottenham

I den nordlige del af London finder du Arsenal og Tottenham. Arsenal har hjemme på Emirates Stadium og Tottenham på sit helt nye stadion ”New White Heart Lane” med det officielle navn Tottenham Hotspur Stadium. Det åbnede i sæsonen 2018/19 og kan huse 61.000 fans sammenlignet med 34.000 på det gamle White Heart Lane, som blev udbygget og nu står som et topmoderne anlæg. Under ombygningen holdt Tottenham til på nationalstadionet Wembley. Også Watford hører hjemme i det nordlige London, men hverken holdet eller områdets beboere anser sig selv som Londonboere. Stadium er Vicarage Road.

Øst: West Ham

I det østlige London, som også udgør arbejdernes del af byen, huserer West Ham på London Stadium. Holdet har ikke så stor sportslig succes, men tiltrækker fortsat mange fans til sine kampe.

Vest: Chelsea og Fulham

I det vestlige London bor Chelsea og Fulham og deres kampe foregår for Chelseas vedkommende på Stamford Bridge lidt mod nord og Fulham på Craven Cottage på Themsens nordlige strand. Craven Cottage har eksisteret siden starten af 1900-tallet.

Syd: Crystal Palace

Mod syd finder du Crystal Palace hvis stadium hedder Selhurst Park.

Alene stadium gør fodboldoplevelsen til noget særligt, hvis man se et af de mere ikoniske stadioner.