British Museum

Besøger du London for første gang, er det svært at gå langs Russell Street uden at stoppe op og undre sig over, at det pludselig føles som om, du står midt i det antikke Grækenland. I virkeligheden er du blot havnet foran British Museum, som i dag er et utroligt populært udflugtsmål i London.

Musset er gratis at besøge, og det er virkelig værd at lægge vejen forbi under din ferie i Storbritanniens hovedstad.

Imponerer med sin græske facade

Mussets smukke og imponerende, græske facade, som vender ud mod Great Russel Street, kan pryde sig med 44 søjler, som alle er 14 meter høje. Bygningen er designet af Sir Robert Smirke. De runde søjler er inspireret af Athenas tempel, der lå i det, som tidligere blev kaldt Lille Asien, men som i dag er en del af Tyrkiet.

På gavlen over hovedindgangen står der 15 forskellige figurer, som skildrer civilisationens udvikling gennem tiderne. Nogle genstande er kommet til gennem årene, andre er flyttet ud og har fået nye hjem. Det gælder eksempelvis den naturhistoriske samling, som i 1887 flyttede til Natural History Museum, som er et andet kendt museum i London.

Et kulturhistorisk skatkammer

British Museum indeholder kulturhistoriske skatte fra alle muligt epoker og fra alle verdens hjørner. Museet åbnede for offentligheden i år 1759, men blev grundlagt allerede i år 1753 med hjælp fra videnskabsmanden Sir Hans Sloanes unikke samling. Samlingen og museet forsatte med at voksne efter Sir Sloanes senere testamenterede sin samling til staten. Ved hans død fandtes der omkring 71.000 genstande i samlingen. I dag er museets samling på omkring 7-8 millioner genstande.

En af de absolut smukkeste udsigter inde i museet er The Great Court, som er Londons svar på glaspyramiden ved Louvre i Paris. The Great Court står ved et enormt torv, som er omgivet af 6.100 kvadratmeter stort og smukt glastag, eller snarere glaskuppel. Denne del af museets blev indviet af Dronning Elizabeth i år 2000. Her finder du både butikker og caféer, og området er åbent, selv efter British Museum er lukket for dagen.