Teide

Forestil dig kontrasten ved at begynde dagen med en dukkert i hotelpoolen for nogle timer senere at stå oppe på en sneklædt bjergtop, der måler næsten 4.000 meter på sit højeste punkt. Med sine 3.718 meter over havet er Teide Spaniens højeste bjerg, og Teide kan derudover også kalde sig jordens tredjestørste vulkan.

De fire forskellige bilveje op mod Teide - der går én derop fra hvert verdenshjørne - snor sig langsomt, men sikkert op ad bjergets skråninger. Uden for bilvinduet breder Tenerifes karakteristiske vulkanlandskab sig ud med tornede buske, kanariske fyrretræer og mærkelige klippesten. Hvis man holder udkig efter den, kan man også være heldig at se en af Tenerifes blå bogfinker.

Dele af det unikke landskab, der omgiver Teide, udgøres af nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som er Spaniens mest besøgte nationalpark. Både Teide og dens omgivelser er i dag klassificeret som verdensarv af UNESCO.

Tag kabineliften op til toppen af Teide

Den nemmeste måde at komme op til Teide på er ved at tage kabinebanen, der blev bygget i 1999. Kabinens vægge er dækket af store glaspartier, som gør, at den otte minutter lange tur op mod toppen bliver en attraktion og udsigtsplatform i sig selv.

Et besøg oppe på vulkanen Teide bliver et højdepunkt i ordets bogstavelige betydning. Fra toppen blandes udsigten over Tenerifes karakteristiske månelandskab med et luftigt skylag og en klar, blå himmel.

Husk, at der ofte kan være koldt og blæsende på toppen, så tag varmt tøj med. Lidt spiseligt og kaffe er også godt at tage med, men husk at tage dit affald med, når du tager afsted igen. Kabelbanen op er ganske dyr, men vores familie er rørende enige om, at turen i kabineliften er pengene værd, når alt kommer til alt. For at nå Teides allerhøjeste top skal man have en særlig tilladelse. Denne søger du enten via nationalparkens hovedkontor i Santa Cruz eller på nationalparkens hjemside.