Loro Parque

Loro Park er en dyrepark, som holder til på det nordlige Tenerife. Parken ligger godt fem kilometer vest for byen Puerto de la Cruz og er meget kendt, ikke mindst på grund af alle de farvestrålende papegøjer, som flyver rundt i et frodigt, junglelignende område. De mere end 350 forskellige papegøjearter har givet parken sit navn, da ordet loro betyder papegøje på spansk.

Rigt dyreliv i Loro Parque

Ud over papegøjer og andre fugle er parkens pingviner også utroligt populære. Disse nuttede dyr huserer i Penguin Planet, som siges at være verdens største pingvinarium. Her kan gæsterne kigge på pingvinarter som kejserpingviner og Humboldtpingviner og samtidig få en fascinerende smagsprøve på det helt specielle miljø i Antarktis. Pingvinernes levested er blevet genskabt, så lys- og temperaturforholdene er de samme som i Antarktis. Hver dag fragtes der mere end tolv tons sne ind i den store glasindhegning for at genskabe pingvinernes naturlige miljø i så stor udstrækning som muligt.

Dyreshows

I Loro Parque finder du også et stort akvarie, som er placeret under jorden. Her er der syv forskellige temaområder, et for hvert marint økosystem. Nogle ekstra spændende arter, der svømmer rundt i akvariet, er piratfisk, skildpadder og søheste. Mange holder også af parkens forskellige forestillinger, som foregår på faste tidspunkter i løbet af dagen. Her kan du se papegøjer, delfiner eller spækhuggere lave opvisninger sammen med deres trænere. Loro Parques dyreshows med delfiner og spækhuggere får også stor opmærksomhed fra dyrevelfærdsorganisationer, som er utilfredse med, at dyrene holdes indespærret i akvariums og bruges som underholdning for Parkens besøgende, fordi spækhuggere og delfiner hører til i naturen. Det har Loro Parques præsident, Wolfgang Kiessling, skrevet et åbent brev om, som du kan læse her. Spækhuggeren Morgan, får også megen opmærksomhed fra dyrevelfærdsorganisationer. Loro Parque har lagt en tidslinje op om, hvordan spækhuggeren kom til Loro Parque, som du kan læse her.