Las Galletas

På spidsen af Tenerifes sydlige kyst ligger den relativt ukendte, lille fiskerby Las Galletas. Med en lille baby i familien ville vi holde vores ferie i et roligt, autentisk og spadserevenligt område med en afslappet atmosfære. I Las Galletas fandt vi præcis det, vi var ude efter. Den direkte nærhed til havet blev en velkommen bonus.

Det her sted er med andre ord en rigtig god feriemulighed for rejsende, der vil væk fra de store og tætbefolkede turiststeder Las Americas og Los Christianos - men som vil være tæt på, hvis de alligevel skulle få lyst til lidt mere liv.

Restaurationsudbuddet i Las Galletas er begrænset, men til gengæld er der flere små butikker at handle i. Det er også charmerende at opholde sig nede på havnen og snuse rundt mellem standene med friskt fangede skatte fra havet. Når alt kommer til alt, er det jo også fisk, byen er kendt for.

Promenaden langs havet og Costa del Silencio

Vores bedste oplevelser i det her område må være aftenerne på promenaden langs med havet mellem Las Galletas og nabobyen Costa del Silencio. Lyden af havet, der slår ind mod de voldsomme klippeformationer, og de statelige pinjetræers silhuetter mod den stjerneoverstrøede himmel kan vi nyde uden at skulle slås med en masse turister.

Ved klipperne dannes der naturlige bassiner, som om dagen bliver varmet op af solen. Vi ser flere mennesker ligge og skvulpe rundt i bassinerne med dykkerbriller - for senere at lede efter det nærmeste sted til at soltørre på klipperne.

For ferierende, der sætter pris på Las Galletas ro, men alligevel til tage del i Teneries enorme udbud af aktiviteter og naturoplevelser, kan det være en god idé at leje en bil. Vores familie kombinerede for eksempel besøget i Las Galletas med en badetur i Siam Park og en tur op til de fantastiske udsigter i nærheden af Teide.