Lago Martiánez

Lago Martiánez er et enormt badeland med havvandsbassiner i forbindelse med Puerto de la Cruz. Her kan du let bruge en hel dag. Ud over at bade i en af anlæggets syv swimmingpools, den opvarmede spa og den kunstige sø, kan du spadsere mellem smukke haver, kigge på skulpturer eller bare tage det roligt og slappe af på en af områdets mange caféer. Og hvis du bliver sulten, er her flere restauranter at vælge imellem.

Lago Martiánez egner sig til alle aldersklasser. Her er bassiner af forskellig dybde, hvor nogle af dem er særligt velegnede til mindre børn. Her er også godt med solstole.

Tenerifes største attraktion

Lago Martiánez åbnede i 1977 for at gøre Puerto de la Cruz mere attraktiv, da man så, at mange turister valgte at rejse til feriestederne Playa de las America og Los Cristianos på sydkysten. Man lod den kendte arkitekt, billedhugger og kunstner Cesar Manrique designe hele parken. Lokalbeboerne er meget stolte over deres park. En del kalder den for De Kanariske Øers vildeste udendørs museum og tænker her bl.a. på Manriques specielle skulpturer, fx den, der forestiller eukalyptustræer, der blev plantet på hovedet, og også vulkanen, der skyder poolvandet op mod himlen. Som flere af Cesar Manriques værker er disse skulpturer og hele parkens udformning en hyldest til De Kanariske Øers fantastiske natur.

Siden åbningen har anlægget haft over 30 millioner besøgende og er med tiden blevet en af Tenerifes største attraktioner.