Mallorcas bedste strande

Mallorca er berømt for sine smukke strande. Her giver vi tips om 12 favoritter.

1. Cala d'Or

Cala d’Or ligger på Mallorcas østkyst og har omkring 4.000 indbyggere. Navnet betyder ”den gyldne bugt” og lever op til sit navn med hele fem smukke bugter, der er skabt til solbadning og en tur i havet; Cala Serena, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, Cala Gran og Cala Llonga. Strandene er ikke lige så lange som mange andre steder på Mallorca, men de er alle unikke og fantastisk smukke, da de skærer sig ind i den klippefulde kyst. Mange bugter har oprindelig været fiskerihavne, men i dag fungerer de mere som lystbådehavne, og i hovedbyen Cala d’Or er der en særligt eksklusiv og smuk marina samt et bilfrit område, hvor butikker, restauranter og barer ligger side om side.

2. Cala Millor

Cala Millor betyder ”den bedre bugt” og ligger på Mallorcas østkyst omkring 70 kilometer fra Palma - og er kendt for at have et af Mallorcas allerbedste strandområder. Stranden er flere kilometer lang, er bred og har finkornet sand. Børnefamilier sætter også pris på den på grund af vandet, som kun langsomt bliver dybere. Her finder du en dejlig promenadestrækning langs hele stranden, der flankeres af palmer og pinjetræer og strækker sig hele vejen til nabobyen Cala Bona. I kvartererne nærmest stranden finder du restauranter, barer og shoppingmuligheder. I Cala Millor bor der ca. 8.000 indbyggere, så det er en idyllisk lille by med en stærk spansk kultur og stemning.

3. Alcudia Beach

Alcudia er et af de allermest besøgte steder på Mallorca og har været det i årtier, ikke mindst for børnefamilier. Det er den lange strand, der er årsagen til dens popularitet, og stranden er virkelig noget helt særligt. 7 kilometer lang og bred med fint, silkeblødt sand og meget lavt vand. Langs stranden er der legepladser, forskellige muligheder for vandsport som vandski, paragliding og vandscooter samt strandbarer og restauranter, der har et stort udvalg og god service. Den første halvdel er bedst besøgt, fra Alcudias havn (Port de Alcudia) til Ciudad Blanca, og det er også her, der er det største serviceudbud. Længere væk mod Playa de Muro bliver der længere mellem solsengene.

4. Playa de Muro

Playa de Muro ligger i Alcudiabugten, omkring fem kilometer fra havnen i Puerto de Alcudia. Feriestedet er indhyllet i det grønne landskab og roligere end sin nabo Alcudia - men stranden er lige så fantastisk. Nærmest Alcudia i den nordvestlige del er den mest intensiv med mange hoteller og restauranter, i midten af den bliver den roligere for i syd at blive nærmest mennesketom. Dér finder du den roligste del, kaldet Es Comu, urørt med pinjetræer og enebærbuske på de høje strandklitter længst oppe på stranden. Hvis du kommer nærmere byen Can Picafort i syd, bliver antallet af turister igen større, og det ligner mere områderne tættest på Alcudia.

5. Es Trenc

Den to kilometer lange strand Es Trenc har længe hørt til Mallorcas bedste - og i visse sammenhænge også været nævnt som en af Europas bedste, med sit finkornede hvide sand og det krystalklare vand, der changerer i toner af turkis- og azurblåt. Her er der ingen vandsport, et begrænset serviceudbud og stranden er helt naturlig og indrammes af sandklitter, buske og træer.
Den er for nylig blevet en del af regionens naturreservat, og i forbindelse med det blev dele af den lukket for turisme. Der er ligeledes blevet revet nogle strandbarer ned for at erstatte dem med midlertidige, der kan sættes op og tages ned til sæsonen, og det har påvirket udbuddet, der nu må anses for at være begrænset. Du finder flere restauranter i byerne i nærheden. De seneste rapporter fra efteråret 2018 melder, at stranden nu er helt åben igen.

6. Cala Mesquida

I nærheden af Capdepera i den nordøstlige del af Mallorca finder du stranden Cala Mesquida. Det er en pittoresk strand, der ligger i et naturskønt område i en ret åben bugt. Stranden er 350 meter lang, er bred med sandklitter, der strækker sig langt bagud og blander sig med den grønne natur, og det krystalklare vand har en intens turkisblå farve. Den er lavvandet og børnevenlig, så længe det ikke blæser - når det blæser, slår ret høje bølger ind på den ubeskyttede stand, og den forvandles i stedet til et paradis for surfere. Serviceudbuddet er begrænset, men du kan finde nogle få restauranter og caféer.

7. Port de Pollenca (Port de Pollensa)

For dem, der søger en rigtig smuk strand, anbefales Port de Pollenca, der ligger i nærheden af Alcudia på det nordlige Mallorca. Her har du en fantastisk udsigt over de mægtige Sierra de Tramuntana-bjerge, der indrammer den brede strand. Vandet er lavt og børnevenligt, og der findes et stort udbud af vandsportsaktiviteter som sejlads, snorkling og dykning, og mange kite- og windsurfere kommer til stranden på grund af de gunstige vindforhold. Badebyen Port de Pollenca er en charmerende gammel fiskerby, der også lokker med en lystbådehavn, restauranter og omgivelser med smuk natur.

8. Portals Nous

Det naturskønne og eksklusive kystsamfund Portals Nous ligger godt ti kilometer vest for Palma, lige oven for den luksuriøse havn Puerto Portals. Her finder du flere dejlige badebugter, og midt i området er der en 100 meter lang, relativt bred sandstrand med fint, gyldent sand, Playa Oratorio. Stranden er lille og velbesøgt, men sjældent overfyldt, og den har en smuk udsigt mod havnen og ud mod en lille ø lige ud for stranden.

9. Palma Beach

Palmas største strand, Playa de Palma, begynder lidt øst for byen og strækker sig næsten 5 kilometer. Den er meget bred og har en blød overgang ned i havet, som gør den perfekt også for børnefamilier. Her er der al den service, du kan forestille dig, fra restauranter til solsenge og parasoller, brusere og toiletter og et stort udbud af vandsport. Der strækker sig en bred strandpromenade langs hele stranden, hvor endnu flere restauranter og butikker ligger side om side. Smukkere strande end bystranden Playa de Palma finder man et lille stykke uden for byen. Cala Mayor, Illetas og Cala Comtesa er alle populære strande tæt på Palma.

10. Cala Llombards

Cala Llombards er en både smuk og velbesøgt strand med mange turister set i forhold til sin lille størrelse. Dens postkort-smukke indramning opvejer antallet af besøgende – her er du omgivet af dramatiske, grønne klipper dækket af pinjetræer på begge sider af stranden, som snarere giver bugten et lagunepræg med intenst turkisblåt vand. Den er kun 55 meter lang, men til gengæld hele 150 meter i dybden. Stranden egner sig perfekt til en rolig badetur og snorkling.

11. Cala Mondrago

Mellem to klippefremspring finder du den børnevenlige strand Cala Mondrago. Den ligger omkring 8 kilometer syd for Cala d’Or på Mallorcas sydøstlige kyst. Stranden indrammes af små klipper, vandrestier og fyrreskov. Der er faciliteter som solsenge, parasoller, brusere og restaurant, og dens maleriske beliggenhed lokker mange besøgende til i både høj- og mellemsæsonen.

12. Cala Deia

Stranden Cala Deia ligger mellem Soller og Valldemossa på Mallorcas nordvestlige kyst, nær byen af samme navn. Det er en lille stenstrand, ca. 70 meter lang og 10 meter bred. Her er der to restauranter, der serverer god mad og ikke at forglemme frisk fisk, og stranden lokker også med god snorkling og muligheden for at hoppe ned fra de omgivende klipper i det mørkt turkisblå vand.