Cala Varques

Den smukke strand Cala Varques ligger mellem byerne Porto Cristo og Porto Colom på Mallorcas østkyst. Denne rolige strand ligger i en smuk bugt, har fint gyldent sand grænsende til hvidt, relativt lavt vand og en vandfarve som i Caribien - mørkt turkisblåt. Stranden i sig selv er velegnet til mindre børn med sit bløde sand og det lavvandede hav, men man skal være forberedt på gåturen på 20 minutter fra parkeringspladsen til stranden. Vejen er stenet, hvorfor gode sko anbefales, og den er ikke tilpasset til kørestolsbrugere. Du kan også komme til stranden med båd, og af og til ligger der om dagen mange både for anker yderst i bugten. Det er dog strandens isolerede placering, der gør, at den trods sin størrelse og smukke indramning, kan være så rolig langt det meste af tiden med betydeligt færre besøgende end på mange andre af Mallorcas strande. Antallet af turister kan dog variere, så du skal heller ikke forvente at have den helt for dig selv - flere og flere har opdaget, at Cala Varques er en af Mallorcas smukkeste strande. Den er omkring 90 meter lang og 60 meter bred.

Cala Varques er også populær på grund af sine gode muligheder for snorkling. Der kan dog nogle gange være bølger, da stranden ligger udsat for blæst på øens østkyst. Det er samtidig strandens lidt vilde stemning, der tiltaler ekstra. Stranden indrammes af golde klipper og stenede grotter, et dække af vindforpinte buske og pinjetræer. Hvis du er heldig, kan du både se krybdyr, fugle og vilde skildpadder.

Ingen faciliteter på Cala Varques

Længst mod syd på stranden finder du lave klipper og stenformationer, det kan være sjovt at klatre rundt på og udforske. Fortsætter du rundt om den lille tange, dukker der en anden smuk strand op - som er særligt værdsat af nudister. Tidligere var Cala Varques en nudiststrand og forskellig påklædning forekommer stadig.

Der er ingen egentlig service på denne lille strand, så du må selv tage din picnic med. Der er en ”pop-up-bar”, der oftest har åbent, og de lokale sælger nogle gange noget på stranden, men der er ikke nogen egentlig garanti for, at du kan købe noget. Der er heller ingen solsenge eller parasoller på stranden. Her får du en ægte, postkort-smuk strand præcis, som den er.