Cala Agulla

Indbydende hvide sandklitter, Mallorcas karakteristiske pinjetræer, en vindpint bevoksning og et uendeligt hav, der skifter i alle farver af blåt - det hele indrammet af de bløde højdedrag, der for en vis del udgøres af det beskyttede naturområde Llevant Peninsula Natural Park. Den godt 500 meter lange strand Cala Agulla og dens vilde skønhed er en strand, der er værd at besøge når du er på Mallorca. Fakta er, at strandens størrelse skifter afhængigt af havstrømmene; hvis det blæser fra vest bliver stranden større, men blæser det fra øst eller nord bliver strandområdet mindre.

Stranden ligger på Mallorcas nordøstlige kyst, godt to kilometer fra den middelalderlige lille by Capdepera. Der er flere resorts og villaer i nærheden, og blandt andet derfor kommer der en blandet skare af besøgende på stranden. I højsæsonen, særligt i juli og august, er stranden et meget populært opholdssted. Hvis du vil undgå de store menneskemængder, skal du med andre ord undgå disse måneder, eller komme tidligt om morgenen for at få stranden for dig selv.

Vandet er rent og klart, men vær opmærksom på, at der er flere klipper under overfladen, du skal holde øje med, når du går ud i vandet eller svømmer ud i havet.

Aktiviteter på Cala Agulla

Der er et stort udvalg af aktiviteter til dem, der vil give strandbesøget et skud adrenalin, blandt andet klassiske padlebåde, kajak og SUP-padling. For boldglade badegæster er der også opsat et par beachvolleynet. Der kan lejes parasoller og solstole ved stranden, og derudover er der både adgang til toiletter og brusere. Da stranden er ret så velbesøgt, er der også livreddere på stedet. Hold øje med flagene, der markerer, hvor badevenligt havet er. Selv om vandet normalt er ret roligt, kan det hurtigt blæse op, og så dannes der rigtige bølger.

Hvis sulten griber dig, er der nogle få strandbarer, der tilbyder lettere snacks og drikkevarer. Der er også en klassisk restaurant med siddepladser.