Øgruppen Cabrera

Omkring ti kilometer fra Mallorcas sydøstlige hjørne finder du den lille øgruppe Cabrera, kendt og værdsat vidt omkring for sin smukke natur og sine mange bugter og vandrestier. Øgruppen består af i alt 19 øer og er et naturreservat. Landskabet har været uberørt i flere århundreder, og der er et overdådigt rigt dyreliv. Her finder man et stort antal fuglearter, et aktivt marint liv, der omfatter flyvefisk, blæksprutter og delfiner, og en unik fauna. Med klassificeringen som nationalpark har dette kunnet bevares år efter år, og en tur til Cabrera er en dejlig oplevelse og en kontrast til det betydeligt mere intensive Mallorca

Turen til Cabrera med motorbåd tager omkring en time, og der er flere arrangører af transport og udflugter. Du er nødt til at tage med en af dem, da man skal have tilladelse til at lægge til ved øen. Forudbestilling anbefales. En udflugt til naturskønne Cabrera er en måde at stikke af fra det turistfyldte Mallorca på - her emmer alt af ro og fred, og det værdsætter både lokalbefolkningen og turisterne, der vil prøve noget andet end Mallorcas populære destinationer og strande.

Cabreras fæstning og uberørte bugter

På hovedøens højeste top, 172 meter over havet, ligger ruinerne af en gammel fæstning, der blev bygget i slutningen af 1300-tallet som værn mod sørøvere. Hvis du tager den stenfyldte sti op til fæstningen, bliver du belønnet med en milevid udsigt over de golde øer, de grønne landskaber, de dramatiske klippesider rundt om alle bugter og havets uendelige horisont. Et andet sted, det også er populært at vandre til, er et karakteristisk fyr.

Der er flere bugter på Cabrera, og du kan let finde en, som du hele dagen kan opleve som helt din egen. Hvilken, der er bedst, afhænger af vindretningen - uanset hvor meget vind, der er, og fra hvilken retning det blæser, kan du altid finde en, hvor stranden er beskyttet af høje klipper, og du får roligt og klart vand. Mange strande er stenede et stykke ud og har en meget velbevaret havbund, som i kombination med det fantastisk klare og dybt turkisblå vand gør stedet perfekt til snorkling.

På øen er der kun meget få faciliteter, så snart man har forladt informationskioskerne ved ankomststedet. Det kan med andre ord godt betale sig, med mindre du sætter din lid til kun den ene lille tavernas udbud, at tage din egen mad og drikke med og nyde den i den rolige bugt, hvor du beslutter dig for at tilbringe dagen.