Ferrocarril de Soller

Hvis du besøger Palma by, er en udflugt til charmerende Soller og Puerto del Soller nærmest et must, og den mest charmerende måde at gøre det på er med det klassiske trætog ”Ferrocarril de Soller”. Togstrækningen mellem Palma og Soller - og videre til Puerto del Soller - åbnede i 1913, og i dag giver de gamle, antikke togvogne følelsen af gamle dage. Ydersiden af toget er i teak, mens indersiden er i messing og med sæder i læder. Banen kaldes for appelsintoget, da appelsintransport var grunden til, at den blev bygget - men allerede fra starten har togrejsen været populær blandt turister.

Fantastiske udsigter mellem Palma og Soller

Togrejsen mellem Palma og byen Soller tager lidt over en time og byder på fantastiske udsigter over Mallorcas vidder og den kendte bjergkæde Sierra de Tramuntana. I Palma afgår toget fra sin egen station på Plaza de Espana nær Palmas hovedbanegård, og du efterlader hurtigt storbyen bag dig og skifter synet over byen ud med den så omtalte udsigt, der gør rejsen allermest værd. Frodige landskaber, citruslunde og landsbyer suser snart forbi uden for vinduet, og efter et kort stykke tid begynder klatreturen op i bjergene. Du ser udsigten allerbedst fra venstre side af toget. For at komme om på den anden side af bjergene, køres der igennem flere tunneller, fra korte til flere kilometer lange, og på kun 7 kilometer stiger jernbanen næsten 200 meter.

Et stykke før Soller stopper toget ved udkigspunktet Mirador des Pujol d’En Banya, der byder på en mageløs udsigt over den smukke dal, hvor byen Soller ligger.

Soller er en charmerende by med gyder og stræder, smukke huse, en iøjnefaldende kirke og et torv fyldt med udendørs serveringssteder med en stemning fra svundne tider. Her finder du en stor fontæne samt historiske bygninger fra 1600-tallet, og byen er fyldt med antikke oliventræer og appelsinlunde. En ekstra indramning får byen af øens højeste bjerg, Puig Mayors.

Fra Soller til Puerto del Soller

Fra Soller er det naturligt også at begive sig videre med Sollertoget til den harmoniske fiskerby Purto del Soller, der ligger ved kysten knapt tre kilometer fra Soller. Her finder du en lystbådehavn, fine sandstrande og en strandpromenade flankeret af butikker og fortovsrestauranter. Den smukke Art Nouveau-kirke ses som et nationalhistorisk og kunstnerisk monument med arkitektur fra 1300-tallet. Puerto del Sollers traditionelle atmosfære og charme er velbevaret, og det sætter havnebyens mange besøgende ekstra meget pris på.

Du tager tilbage til Palma med sporvognen, eller - hvis du hellere vil - med bus. Bus 211 går hurtigst, mens 210 tager en lille omvej langs kysten, hvor du til gengæld belønnes med fantastisk udsigt.