Castell de Bellver

Hvis du vil opleve en fantastisk udsigt over Palma og samtidig besøge en af øens mest populære seværdigheder, bør du aflægge et besøg i Castell de Bellver. Slottet er 700 år gammelt og ligger 115 meter over havet, et lille stykke syd for Poble de Espanyol i Palma de Mallorca.
Castell de Bellver er meget velbevaret og et udsøgt eksempel på gotisk arkitektur. Bygningen er cirkelformet og ser ud som et fort, og det var netop også slottets funktion. For slottet blev ikke bygget netop her på grund af den fantastiske udsigt, men fordi det var et af de mest oplagte steder rent forsvarsmæssigt. Her har slottet våget over byens havneindløb siden 1300-tallet.

Slot med spændende historie

Castell de Bellver har en spændende historie. Det blev bygget i 1300-tallet af kong Jakob II af Aragonien. Det tog ni år at bygge færdigt, og der var både mænd og kvinder, der deltog i byggeriet. De fleste var kongens slaver. Slottet har derefter været hjem for flere konger, men har også være brugt som fængsel i 1800-tallet. Sidst, det blev brugt som fængsel, var under og efter den spanske borgerkrig (1936-1939), hvor over 800 fanger sad låst inde her.
I dag ejes slottet af staten og er en af Mallorcas mest populære seværdigheder. Her er også et historisk museum og en koncertsal. Du må heller ikke gå glip af at se den indre gård. Bare den er et besøg værd!