Cap de Formentor

Mallorcas nordligste punkt, Cap de Formentor, besøges af tusindvis af turister hvert år. Det er den dramatiske indramning med udsigter over spidse bjerge, stejle klipper og skråninger direkte ned i havet, der lokker og fascinerer. Her mødes afslutningen på Mallorcas kendte bjergkæde Tramuntana og Middelhavet i en smuk komposition. Der er flere udsigtssteder ved Formentor, og allermest ikonisk er det smukke, hvide fyrtårn, der hæver sig 210 meter over havet. På en dag med klart vejr ser du horisonten langt ude i det fjerne, og måske kan du også se helt til naboøen Menorca.

Du kommer til Formentor, på halvøen af samme navn på det nordøstlige Mallorca, med bil ad voldsomt snoede bjergveje. Fra Port de Pollensa er der en strækning på 6-7 kilometer, som måske kan give dig et sug i maven - men som, hvis du kan slappe af, byder på fantastiske udsigter over det smukke landskab. Der er dem, der synes, at bilturen er mindst lige så fascinerende som målet ved udsigtsstederne. Lysten til at stoppe op og fotografere den smukke udsigt er stor, men at finde parkeringslommer, hvor du kan holde, kan være mere end svært.

Playa de Formentor – en idyllisk strand

Cala Formentor byder også på en idyllisk strand; Playa de Formentor. Den er kilometerlang, men meget smal, med en gennemsnitlig bredde på kun 8 meter. Sanden er særdeles finkornet og nærmest hvidt, og havet er krystalklart og mørkt turkisblåt. Stranden omkranses af pinjetræer, der på visse tidspunkter af dagen giver tiltrængt skygge, og udsigten mod de omgivende bjerge er både dramatisk og smuk. Der er en del faciliteter med et par restauranter, en butik og udlejning af vandscootere, surfbrædder (SUP) og glasbundsbåde. Stranden er inddelt i nogle forskellige sektioner, med forskellige priser på solsenge og parasoller. Fælles for dem er, at prisen ligger i den høje ende af prisskalaen.
Vandet er lavt og roligt og passer også godt til børnefamilier. Andre er glade for stranden, fordi dele af den indbyder til snorkling. Stranden har EUs specielle ”blå flag”, som er et bevis på god vandkvalitet, hensyn til miljø og bæredygtighed, at stranden er tryg og har et passende niveau af service og underholdning.

Midt på stranden Playa de Formentor ligger der et ikonisk hotel. Hotel Formentor åbnede allerede i 1930 og har lokket berømte gæster som Charlie Chaplin, Winston Churchill og Scott Fitzgerald til for at nævne nogen. Også i dag hører hotellet til blandt de mere kendte og glamourøse.