Værd at vide om Madrid

 • Hovedstad

  Madrid
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Spansk
 • Befolkning

  46 560 000
 • Tidsforskel

  0/-1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 65,-

1,5 liter vand
ca. 5,-

Priseksempler fra Playa del Ingles

Værd at vide

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil i Madrid.

 • Oplev mere

  Madrid har ca. 3,2 millioner indbyggere.

 • Vi anbefaler

  Chocolateria San Ginés mødes morgenfriske og natteravne for at spise churros, en slags friturestegt aflang donut, der gerne dyppes i chokolade eller kaffe med mælk. At spise churros er den bedste start på dagen. Findes hos de fleste bagere, men på San Ginés opløftes churros til kunst. En klassiker!

  Estadio Santiago Bernabeu er fodboldklubben Real Madrids hjemmebane. Ja, det er uden tvivl et guldkorn. Se i sportbladene As eller Marca, hvornår holdet spiller i Madrid.

  Madrid har en sikker plads på listen for en europæiske kunstrejse. Her findes flere store museer med udsøgte kunstsamlinger, for eksempel Pradomuseet – et af verdens mest fornemme, med værker af Goya, El Greco, Velázquez og Tizian. I Madrids centrum for moderne kunst, Centro de Arte Reina Sofia, findes blandt andet Picassos berømte maleri "Guernica".

  På litterære og klassiske Café Gijón har forfattere og journalister altid mødtes for at sludre og diskutere om alt mellem himmel og jord. Sorthvide billeder på væggene, læderbeklædte lænestole og smedejernssøjler giver lokalet en spændende atmosfære.

 • Rejser med børn

  Madrid er en familievenlig storby med gode transportmuligheder for dig, der rejser med børn. Der er også mange legepladser, parker, museer og andre seværdigheder, der passer til børnefamilier.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Madrid sker med rutefly, hvilket medfører, at du kan bestille en rejse til den spanske hovedstad med fleksibel rejselænge.

  TUI har ingen guider på rejsemålet, men du kan kontakte vores onlincecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.

 • Restauranter og forlystelser

  I Madrid findes dere restauranter og spisesteder for enhver pengepung. Hyggelige tapas-restauranter finder du overalt i byen.

 • Shopping

  Madrid har et stort shoppingudvalg med alt fra store mærkevarekæder til små lokale butikker. Gaderne Calle Preciados, Puerto de la Sol og Gran Via kan anbefales til dig, der kan lide mærkevareshopping fra de store kæder. Hvis du vil udforske lidt mindre butikker af lokal karater, kan du f.eks. besøge Calle Toledo bag Plaza Mayor.

  Specielt for Madrid er også de mange juvelerbutikker. Byen er også en guldgrube for den antikinteresserede – i Salamanca og den gamle bydel ligger der masser af antikforretninger. Det tidligere fiskemarked Mercado Puerta de Toledo byder i dag på mondæne mærkevareboutiquer, med indretning på mode, design og boligudstyr.

  Hver søndag er der livligt i gaden Ribera de Curtidores i nærheden af Puerta del Moro i Madrids ældre bydel. Her ligger El Rastro, der efter sigende er verdens største loppemarked. Her venter en sjov og spændende oplevelse med mulighed for at finde alt fra antikviteter og second-hand til møbler, porcelæn og gammelt ragelse.

 • Lokal transport

  Barajas Airport (MAD) ligger 12 km nordøst for Madrids centrum. Taxi til centrum tager 30-50 minutter. Den bedste og billigste måde at komme til centrum er med tunnelbanen (linje 8), det tager cirka 30 minutter til stationen Nuevos Ministerios.

  Tunnelbanen er i det hele taget den mest effektive måde at komme rundt i Madrid på. Der er også et veludbygget busnet og pendlertog, der bringer dig længere ud fra centrum end tunnelbanen. Du benytter samme billet uanset transportmiddel og en enkeltbillet koster ca. 1,5-2 euro.

 • Indbyggertal

  Ingen tidsforskel mellem Spanien og Danmark.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR).

  Kreditkort accepteres de fleste steder.

  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.