Papagayostrandene

Strande er der mange af på De Kanariske Øer, sandsynligvis flere end noget menneske kan nå at besøge i deres livstid. Klippe- eller sandstrande, bløde eller stenede strande, hvide eller sorte strande, forblæste eller rolige, afsides eller turistfyldte - alle øer byder på forskellige slags strande. Hver og en har sin egen, unikke karakter og noget, der gør netop den anderledes end alle de andre.

På Lanzarote er der en speciel perlerække med finkornede sandstrande og krystalklart vand, som indprenter sig på nethinden som et evigt minde. Øens sydspids huser ikke mindre end seks strande, relativt øde og godt beskyttede i deres naturreservat Los Ajaches. De seks strandkammerater går under det samlede navn Playas Papagayos, “Papagayo-strandene” på dansk. Selv om strandene er populære både blandt lokale og tilrejsende badegæster, kan det ofte lade sig gøre at finde en bugt, du kan have for dig selv.

Seks forskellige strande på rad

Playa Mujeres er navnet på den største af Papagayo-strandene. Den finder du tættest på charterstedet Playa Blanca. Det er en bred og ret ubeskyttet strand med en stor parkeringsplads, som sammen med nabostranden Playa del Pozo også er kendt som naturiststrand. Det samme gælder for Puerto Muelas og Playa del Congrio, som er navnene på to af de andre Papagayo-strande. Playa de la Cera, hvor gyldent sand beskyttes af klipper på hver sin side, er nummer fem i strandsamlingen og ligger som nabo til Playa Papagayo.

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi altså Playa Papagayo, måske den smukkeste og dermed mest velbesøgte strand af dem alle. Denne skønhed har også måttet låne sit navn ud til hele den omtalte strandsamling Papagayo-strandene. Playa Papagayo er vel nok den mest børnevenlige strand i området. Du finder flere børnevenlige strande på Lanzarote her.

Hvis du kommer til Papagayo-strandene i bil, skal du betale nogle Euro ved betalingsstationen, der er placeret ved indgangen til naturreservatet. Vejene hertil er ikke i den bedste forfatning, men det bliver bedre, efter du har passeret betalingsstationen. Man kan også tage en båd til strandene fra charterbyen Playa Blanca.