Cueva de los Verdes

Vulkangrotten Cueva de los Verdes (Green Caves), der blev skabt efter et udbrud fra Corona-vulkanen for flere tusind år siden, er et af Lanzarotes allermest spændende steder. Hele tunnelen er seks kilometer lang og er dermed en af verdens allerlængste og mest spektakulære. Den strækker sig fra vulkanens krater hele vejen ud til havet ved Lanzarotes kyst og yderligere 1,5 kilometer ud i havet. Cueva de los Verdes er en af de to udflugter, der er mulighed for at opleve i vulkangrotten. En anden mulighed er Jameos del Agua.

Vulkangrotten har en lang historie, og i 1500- og 1600-tallet blev den blandt andet brugt af lokalbefolkningen som beskyttelsesrum mod pirater og som læ mod kraftigt uvejr. Allerede i 1800-tallet blev grotten så en turistattraktion såvel som et sted, der tiltrak forskere og eksperter. I dag er grotten med dens tunneler og grotter et must for de Lanzarote-besøgende, der vil opleve noget fuldstændigt anderledes, langt væk fra sol og badning.

Når du stiger ned i denne vulkangrotte, får du følelsen af at betræde en helt anden verden. Fra det solrige Lanzarote åbner der sig en verden under jorden, og sammen med en guide udforsker du en af verdens allerstørste og mægtigste vulkanske tunneler.

Lysspil, underjordiske tunneler, labyrint, grotter og huler

Tunnelerne i Cueva de Los Verdes består af en kompleks labyrint, der indeholder gange, enorme grotter og huler på forskellige niveauer. For at øge oplevelsen for turistgrupperne er der opsat belysning, der oplyser klippeformationerne i en masse forskellige farver. I baggrunden spilles stemningsfuld musik, og oplevelsen er magisk. Den strækning, som du som besøgende guides igennem, er knapt to kilometer langt og belyst for at forstærke naturens egne mesterværker.

En af grotterne er blevet forvandlet til en koncertsal, der byder på enestående akustik. Med effektfuld belysning mod de golde klippevægge skabes en unik baggrund for forskellige optrædener.

Yderligere gøres der et specielt stop på turen i vulkangrotten ved en lille sø med en ekstra kraftig belysning, der er designet af kunstneren Jesús Soto.

Den guidede tur gennem Cueva de los Verdes tunneler tager omkring en time og egner sig både til voksne og børn fra skolealderen. Gåturen er omkring 1,5 kilometer lang, kræver praktiske, bekvemme sko og indeholder ujævnt underlag, niveauforskelle og trapper, og ind i mellem går den gennem smalle gange med lavt til loftet. Trods disse elementer anses den dog for at være en let vandretur. Prisen for udflugten ligger på omkring 10 Euro for voksne og 5 Euro for børn fra 7 år (kan ændres). Der kan også fås kombinationsbilletter til en billigere pris, hvis du har tænkt dig at besøge flere attraktioner på Lanzarote.