Pico de las Nieves

Mange forbinder Gran Canaria med solferie og ikke meget andet end det. Faktum er, at øen byder på storslåede naturoplevelser for dem, der flytter sig væk fra strandene, poolområderne og solstolene. Hvis du er på jagt efter et af Gran Canarias mest imponerende udsigtssteder er Pico de las Nieves (som kan oversættes til ”Snetoppen” på dansk) helt sikker noget for dig. Bjergtoppen er placeret midt på øen og giver derfor en panoramaudsigt til alle fire verdenshjørner.

Min mand og jeg valgte at bruge en hel dag af vores bryllupsrejse på Gran Canaria med at udforske Pico de las Nieves og dets omgivelser. Vores store forventninger bliver mere end opfyldt - udsigterne over øen bliver smukkere, jo højere op mod toppen vi kommer med vores udlejningsbil.

Efter at være kørt gennem skydækket og nået tilstrækkeligt højt op på bjergplateauet kan vi knapt få øje på den linje, hvor havet stopper, og himlen begynder. De stejle skråninger er lige så dramatiske, som de er smukke, og udsigten over øen er slående.

Picknick i solnedgangen med udsigt over Pico de las Nieves

Synet af Pico de las Nieves i solnedgang er et dejligt minde og værd at satse på, hvis du besøger Gran Canaria. Tag en picknick med, hvis du har mulighed for det, og et tæppe og lidt varmt tøj (temperaturen falder hurtigt om aftenen) - så har du de bedste forudsætninger for at få en dejlig aften.

Når solen er forsvundet ned i havet, venter den næste naturoplevelse. Jeg har sjældent set en så stjerneoverstrøet himmel som over Pico de las Nieves, men her befinder vi os også betydeligt nærmere himlen, end vi ellers gør.

Mange vælger, ligesom vi gjorde, at leje en bil for at komme op til øens højeste punkt. Du kan stille bilen flere steder undervejs, så du kan finde dit helt eget, personlige yndlingsbillede af øen. Mange vælger dog at tage til et specifikt udsigtssted for at få en flot og kameravenlig udsigt over solnedgangen i vest.