Casa de Colón

For den historie- og arkitekturinteresserede rejsende er Casa de Colón i Las Palmas historiske kvarter Vegueta et must. Dette kvarter udgjorde bykernen i Las Palmas i slutningen af 1400-tallet. Besøgende lokkes nu om dage hertil af stemningen og den smukke samling bygninger, der består af kirker, museum og kunsthaller.

En af de mest omtalte bygninger er Casa de Colón, og det er let at forstå hvorfor. Det velkendte hus i kolonialstil imponerer med sin imposante og specielle port, balkoner i mørkt træ og ikke mindst den indre gård med dens mange stenhvælvinger og haver. Yngre besøgende bliver tiltrukket af de talende papegøjer, der holder til i bygningens indre gård.

I denne paladslignende bygning boede Gran Canarias første guvernør fra tid til anden. Navnet Casa de Colón kan oversættes til ”Columbus hus” på dansk. Baggrunden for navnet stammer fra den verdenskendte søfarer Christoffer Columbus, der påstås at have boet i huset i forbindelse med sine tilbagevendende besøg på De Kanariske Øer.

Christoffer Colombus hus som museum

Christoffer Columbus hus har gennemgået flere renoveringer og er blevet anvendt til mange forskellige formål i årenes løb. Siden begyndelsen af 1950´erne har dele af huset fungeret som museum, men her afholdes også foredrag, udstillinger og andre slags arrangementer.

På museet kan du finde genstande og historiebeskrivelser knyttet til Christoffer Colombus og hans togter på verdenshavene mod den “Nye Verden”. Nogle af genstandene, der fremvises, er skibsmodeller, navigationsinstrumenter og gamle søkort og almindelige kort. Museet fokuserer også på beskrivelser af De Kanariske Øer og Amerikas historie. Museets kunstsamling er en yderligere anledning til at besøge Casa de Colón.

Bygningen er et populært indslag i en tur i Las Palmas historiske kvarter Vegueta, der ligger i den sydlige del af Las Palmas. Museet, med indgang fra Colón St. 1, har åbent for offentligheden alle ugens dage, med undtagelse af helligdage. Entreen koster 4 Euro. I tilslutning til bygningen er der også et bibliotek med fri entre, og her er der indgang fra Plaza del Pilar Nuevo Square.