Top 5

1. Parque National de Corralejo - skønne safrangule klitter

Sandklitterne og strandene i naturparken Parque National de Corralejo ved byen Corralejo er smukke som et maleri. Lyst safrangult sand så langt øjet rækker, bølgende klitter og dejlige strande med turkisblåt vand får enhver naturelsker til at juble. Her er det let at finde sin egen lille plet strand, og derfor er der også nogle stykker af stranden, der besøges af nudister. Strandene i naturparken passer bedst til voksne og familier med lidt større børn, da det kan blæse en del op, og vandet kan blive uroligt med ret kraftige bølger. Vær opmærksom på røde advarselsflag. Husk at tage håndklæde, solbeskyttelse, drikkevand og noget spiseligt med, da der næsten ikke findes butikker eller caféer i naturreservatet.

2. El Cotillo - herligt strandliv kombineret med hyggelige restauranter

Mange synes, at man finder de smukkeste strande ved fiskerbyen El Cotillo på det nordvestlige Fuerteventura. En uendeligt lang gyldengul sandstrand breder sig ud syd for byen. Her kommer der mange forskellige slags gæster - mange surfere, men også dem, der bare vil nyde den smukke strand kombineret med alt, hvad den hyggelige fiskerby ellers har at byde på. Den her strand passer perfekt til dem, der ikke bryder sig om at bruge en hel dag på stranden, men gerne vil kombinere strandlivet med dejlige besøge på restauranter og cafeer.

3. Sotavento Beach - lang, prisbelønnet og surfer-venlig

På det sydøstlige Fuerteventura ligger Sotavento Beach, der flere gange er blevet kåret som De Kanariske Øers bedste strand. Ud over at være god, er stranden også øgruppens længste.

Her kommer en blanding af solelskere, børnefamilier og windsurfere. Da der kan være ganske meget blæst, har flere surfing-skoler også slået sig ned her. Det er også her worldcuppen i windsurfing og kiteboarding afholdes hvert år. På flere strækninger langs med den lange strand finder man spisesteder, caféer og udlejning af solstole.

4. Playa de la Concha – dejlige rolige laguner

La Concha ligger på det nordvestlige Fuerteventura nær den hyggelige fiskerby El Cotillo. La Concha er børnefamiliernes paradisstrand. Her bliver bølgerne sjældent høje takket være det beskyttende, hesteskolignende rev. Når det er lavvandet, dannes der små søer mellem klipperne, og dér kan selv de allermindste plaske trygt og nyde vandets turkisblå, klare farve. Sandet er blødt og gyldengult. På dage med meget blæst, kan man søge læ i ”los corralitos”, små cirkelformede mure, som indbyggerne har bygget af vulkansten. En anden fordel for børnefamilier er strandens placering og nærheden til El Cotillo, hvor der er spisesteder, caféer og butikker.

5. La Pared - til naturelskere og surfing-entusiaster

La Pared ligger på det sydlige Fuerteventuras vestkyst, dér hvor øen er allermest smal. Her kommer man først og fremmest på grund af den storslåede natur. Høje klipper og vildt hav - kan det blive mere dramatisk? Den her strand er surfernes paradis. Til børnefamilierne er der mere velegnede strande (for eksempel Playa de la Concha, se ovenfor), da der kan være vældigt store bølger og farlig strøm i vandet. Men kombinationen af det smukke aftenlys og bølgernes brusen bør alle opleve. Mange tager til La Pared for at holde picknick, samtidig med de kan opleve den smukke solnedgang.