El Cotillo

Hvis du er ude efter en rolig ferie, men alligevel ikke vil give afkald på restaurantliv og skønne badeture, så er El Cotillo et perfekt rejsemål. Den charmerende fiskerby blev bygget til minde om helgenen Buen Viaje, og til hendes ære arrangerer lokalbefolkningen en årlig festival i august.

De senere år er den lille by ekspanderet, fordi der er blevet skabt flere overnatningsmuligheder, men også fordi flere har opdaget de fantastiske strande, som ligger lige i nærheden af byen.

Børnevenlige badebugter

I nærheden af El Cotillo er der flere børnevenlige badebugter og laguner. Sandet er blødt og hvidt og vandet krystalklart.
På familiestranden La Concha bliver bølgerne sjældent høje takket være det beskyttende rev. Når det er lavvandet, kan selv de allermindste plaske trygt og nyde vandets turkisblå, klare farve.

Playa del Castillo hedder en anden meget populær sandstrand. Der skifter sandet i gyldenrøde farver, og også her er vandet roligt takket være den beskyttede placering i en bugt.

Naturen rundt om El Cotillo er fantastisk, og en af de bedste solnedgange oplever du fra et af fiskerbyens udendørs serveringssteder.

Til dig, der foretrækker lidt mere uroligt vand, bølger og windsurfing, er der strandene Playa del Aljibe de la Cueva og Playa del Aguila lidt længere sydpå. Dér kan bølgerne blive rigtigt høje, især om vinteren.

Hvis du vil have en pause fra sol, strand og hav, er fortet Fortaleza del Tostón, ikke langt fra centrum i El Cotillo, et besøg værd. Det blev bygget i slutningen af 1700-tallet for at skræmme ondskabsfulde sørøvere væk.