Værd at vide om Gdansk

 • Hovedstad

  Warszawa
 • Valuta

  Polske Zloty (PLN)
 • Sprog

  Polsk
 • Befolkning

  37 950 000
 • Tidsforskel

  0 timer
 • Transfertid

  Ca. 20-40 min.

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 3,-

Priseksempel fra Warszawa

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Gdansk foregår med rutefly til Gdansk Lech Walesa-lufthavnen, hvilket betyder, at du kan vælge flesibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan altid få fat på TUI Service Center via TUI-appen, Min side, SM eller telefon.
  Fra to uger før afrejse kan du stille spørgsmål via appen eller Min side på www.tui.dk.

 • Tidsforskel

  Ingen tidsforskel mellem Danmark og Polen.

 • Indbyggertal

  Ca. 582.400 indbyggere i Gdansk. I Sopot bor der ca. 37.700.

 • Adapter

  230V. Adapter ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Der findes ramper og elevatorer på stationerne i Gdansk, Sopot og Gdynia og på busser og i tog er der sæder forbeholdt folk med funktionsnedsættelse.
  Gdansk er en gammel middelalderby, men store dele af byen, inklusiv den gamle bydel, er opbygget efter Anden verdenskrig, og man kan komme rundt i f.eks. kørestol, selvom visse gader er brostensbelagte og har niveauforskelle. Flere museer i Gdansk har ramper og elevatorer.

  På respektive hotelsider under menuen "hotelfakta" finder du flere informationer om faciliteter og specialtilpassede værelser.

 • Valuta og kreditkort

  Zloty (zl). Der er mange hæveautomater i det centrale Gdansk. Kredit- og betalingskort accepteres på de fleste hoteller, restauranter og museer.

 • Transfertid

  Transfer arrangeres på egen hånd. Beregnet transfertid fra lufthavnen er ca. 30-40 min. alt afhængig af trafikken.

 • Bestil udlejningsbil

  Ved rejser til Gdansk kan du forhåndsleje en bil gennem os her.

 • Lokal transport

  Bil
  Fra Gdansk tager det ca. 20-30 min. med bil til Sopot og til Gdynia tager det ca. 30-40 min.

  Tog
  Der går tog mellem alle tre byer og det tager ca. 15 min. fra Gdansk til Sopot.

  Cykel
  Du kan cykle på cykelstier langs den 4 km. lange sandstrand. På vejen kan du nyde den smukke natur og restauranter. En cykeltur fra Gdansk til Sopot tager ca. 45-60 min.

 • Restauranter og forlystelser

  Restauranter og mad
  Hvis du vil prøve rigtig polsk husmandskost, bør du besøge en mælkebar, bar mleczny. Det minder mest af alt om en stor madsal, men her får du meget for pengene. Klassiske polske retter som zeberka (spareribs), bigos (gryderet med surkål, kød og svampe), chlodnik (kold rødbedesuppe) og pierogis (dej, der fyldes med svampe, kål, kød eller ost).
  Flere og flere mikrobryggerier har efterhånden åbnet egne restauranter, hvor der serveres enkle retter og middage tilpasset øllet.

  I Polen finder du restaurantkæden Green Way, som serverer vegetariske og en del veganske retter. Kæden findes flere steder i Gdansk, en i Sopot og en i Gdynia.

  Er du is-elsker, kan du få italiensk inspireret is mange steder, både caféer og restauranter serverer den populære spise. I Sopot findes der især mange isbutikker.

  Fornøjelser og festivaller
  Eftersom både Gdansk og Sopot er populære feriebyer, er der et stort udbud af aktiviteter og arrangementer i sommerhalvåret. Selv Gdynia er har masser at byde på i sommerperioden, hvor du f.eks. finder nogle af de bedste jazzklubber i Polen. I juli er der en stor jazzfestival, som ofte har flere internationale artister og bands på programmet.

  På hovedgaden Dluga i Gdansk afholdes hvert år i juli og august en stor Shakespeare-festival. Foretrækker du film i stedet for teater, kan du tage til Sopot, hvor der i juli afholdes en filmfestival. Her kan du se film midt på hovedgaden Monte Cassino. For enden af Monte Cassino finder du amfiteateret Skovoperaen, der med sin grønne bøgeskovskulisse, danner rammen om koncerter under åben himmel.

 • Sol og badning

  Der findes en naturlig årsag til, at området kaldes den polske riviera. Alle tre byer forbindes af den 4 km. lange sandstrand, som består af finkornet sand. Sopot er det bedste valg, hvis du vil have en dag med sol og strand, da stranden her er lavvandet og rolig. Ved stranden er der masser af madsteder, isbutikker og andre sjove indslag.

  Fra Gdansk-bugten kan du også komme til halvøen Hel, som med sin fine bådhavn og ideelle lokation til windsurfing, er et besøg værd. Du kan kommer hertil med færge på ca. 2 timer (fra Gdansk) og med tog på ca. 2 timer og 30 min. (også fra Gdansk).

 • Rejser med børn

  I Sopot er stranden lavvandet og roligt.. I højsæsonen er der livreddere på stranden. Langs stranden i Sopot ligger en frodig park med legepladser og ved siden af stranden ligger et mindre vandland og en plaskepool for de mindste.

  Et stykke fra Gdansk findes den velbevarede ridderborg Malbork, som blev bygget i 1300-tallet. Det tager ca. 30 min. med tog fra Gdansk at komme dertil.

 • Vi anbefaler

  Gdansk
  Der findes masser af guidede ture rundt i Gdansk, som fortæller byens historie.
  Westerplatte - Det var her Anden verdenskrig bogstavligt talt startede, da den polske garnison blev beskudt af tyske krigsfartøjer. Mens der kun er ruiner tilbage af de beskudte barakker, kan du besøge museet i vagtboligen, hvis du vil vide mere om den spændende historie.
  Solidaritetscentrum - Stedet kan berette om den polske frigørelse fra den kommunistiske undertrykkelse. Det er også her, du kan lære mere om nationalhelten Lech Walesa og se den originale plakat med slagråb fra frigørelsesstrejken.
  Stare miasto - Den gamle bydel i Gdansk, som blev genopbygget med udgangspunkt i at genskabe de genkendelige Hansa-bygninger og de smalle sidegader, så man stadig kan finde den hyggelige stemning med caféer og ravbutikker. Det er også her, du finder Kosciol Mariacka, Mariakirken, verdens største murstenskirke.
  Malbork - en velbevaret ridderborg fra 1300-tallet, som du kan udforske på egen hånd eller med guide.

  Sopot
  Oliwakatedralen - Den blev bygget i 1594 og indrettet med 23 altre i barokstil og de store orgelpiper er dekorerede med rørende detaljer som engle og lignende. Orglet bruges hver dag til koncerter og katedralen er omgivet af en fin park.

  Gdynia
  Byen ser mere grå ud end Gdansk og Sopot, da den er præget af Polens styre under Folkerepublikken (1939-1989), men der er en skøn shoppinggade og et rigt forlystelsesliv med flere jazzklubber og langs havnen findes restauranter og vaffelboder.

 • Flyvetid

  Det tager ca. 1 time at flyve fra København til Gdansk.

 • Afstande

  Fra Gdansk til Sopot ca. 12-15 km. Fra Gdansk til Gdynia ca. 20-25 km.

 • Shopping

  De smalle middelalder stræder i Gdansk byder på masser af hyggelige ravbutikker og langs med hovedgaden Dluga er der både internationele og polske butikker.
  Gdynia har en 3 km. lang shoppinggade, Swietojanska.
  I Sopot er shoppingmulighederne begrænsede.

  I løbet af sommeren (juli/august) afholdes det store marked Jarmark Dominikanski i Gdansk. Trafikken bliver omdirigeret og det er en oplevelse at gå rundt blandt loppefund og bogudsalg, købe mad og lytte til musik.
  I Gdansk finder du også et stort foodmarket.

 • Aktiv ferie

 • Oplev mere

  Leba ligger ca. 2 timer i bil fra Gdansk. Her kan du se sanddyner som er op til 300 m. brede og 60 m. høje og det lille ørkenlandskab har ageret Sahara i flere film. Lige ved siden af ligger nationalparken Slowianski, som du kan udforske til fods eller på cykel langs de hyggelige, små skovveje.