Værd at vide om Petrovac

 • Hovedstad

  Podgorica
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Montenegrinsk
 • Befolkning

  ca. 2.000
 • Tidsforskel

  0 timer
 • Transfertid

  ca. 1,5 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 60,-

1 liter vand
ca. 6,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 2 timer og 40 min ved direkte fly fra København.

 • Transfertid

  En taxi tager cirka 1,5 time (i højsæsonen kan det tage lidt længere tid, afhængig af trafikken) fra Tivats lufthavn til Petrovac. Når du bestiller din rejse, kan du se om det er muligt at bestille en taxi til dit valgte hotel, ellers arrangerer du transporten på egen hånd.

  Her kan du læse mere om transfer.rejsemaalet/hjemrejse/)

 • Sol og badning

  Petrovacs hovedstrand er 600 meter lang og består af sand blandet med rullesten. Her er der udlejning af solstole, udeserveringer og vandsport.

  En lille kilometer mod sydvest finder du den mindre strand Lucice i en bugt mellem grønne bakker, her er der også udlejning af solstole samt en restaurant.

  Følger du en gangsti yderligere et stykke over næste bakke, kommer du til den fire kilometer lange strand Buljarice, der er endnu mere landligt liggende, og har serveringer og udlejning af solstole.

 • Oplev mere

  Lokale arrangører tilbyder dykker- og fiskerudflugter samt vandsport som parasailing og vandski. I nærliggende Budva arrangeres mange koncerter, teaterforestillinger og andre kulturarrangementer i højsæsonen, se hjemmesiden www.budva.travel/en

  Fine nærliggende udflugtsmål er middelalderbyen Kotor og den charmerende lille ø Sveti Stefan med bro fra fastlandet og en række hundrede år gamle huse, der er bygget om til luksushoteller og privtaboliger. Også Dubrovnik i Kroatien ligger inden for rækkevidde af en dagsudflugt, der er små hundrede kilometer dertil.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Petrovac, kan du forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan bestiller du udlejningsbil i Montenegro.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Tivats lufthavn til Petrovac 39 km. Fra Petrovac til Sveti Stefan 9 km, til Becici 14 km, til Budva 18 km, til Porto Montenegro 42 km, til hovedstaden Podgorica 62 km og til Dubrovnik (Kroatien) 110 km.

  Lokal transport
  Lokalbusser til Budva (via Sveti Stefan og Becici) kører fra tidlig morgen til midnat, en gang i timen i myldretiden, eller hveranden time. Taxi til nabopriserne har faste priser ved forudbestilling. TAger du en taxi på gaden, anbefaler vi, at du aftaler en pris på forhånd.

 • Rejser med børn

  Petrovac er generelt børnevenlig, med mange bilfrie promenadestrøg. Strandene er ikke særligt lavvandede og store bølger forekommer, så der skal holdes øje med de små børn. Byen ligger blandt bakker, så hvis man vil gå til de øvrige dele eller strandene længere borte, skal man forvente bakker. Der er ingen kommunale legepladser.

  Bleer og babymad kan købes i flere supermarkeder.

 • Restauranter og forlystelser

  I Petrovac er der en del restauranter, barer og cafeer. De fleste ligger nær strandpromenaden eller direkte ved de tre strande. Du kan vælge mellem specialiteter fra fisk og skaldyr til lokale retter, italiensk, internationalt og fast food.

  Udvalget af forlystelser begrænser sig til musikunderholdning på nogle af barerne engang imellem. Der er betydeligt flere at vælge mellem i Budva (18 km), hvor beach clubs og udendørs diskoteker er i gang frem til klokken et om natten. Et stykke ude på landet er der klubber, der holder åbent endnu længere. Den mest kendte er Top Hill, der ligger på en bjergtop ovenfor Budva (ca. 21 km fra Petrovac), og normalit ikke lukker før klokken fem eller seks om morgenen.

 • Shopping

  I Petrovac er shoppingudvalget begrænset til små butikker og markedsboder, der sælger tøj, solbriller, smykker og souvenirs. Der er lidt mere at vælge mellem i nabobyen Budva, blandt andet et lille shoppingcenter, der hedder TQ Plaza. Ønsker du et endnu større udvalg, kan du tage på en udflugt til shoppingcentret Delta City i Montenegros hovedstad Podgorica, hvortil der er cirka 62 km.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 6,-, sodavand (33 cl) ca. 6,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 16,-, let frokost ca. 80,- enkel middag ca. 110,- pizza ca. 60,-.

 • Indbyggertal

  Fastboende i Petrovac: ca. 2.000 indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Petrovac er for det meste let at komme omkring i, med mange bilfrie gågader. Byen ligger blandt bakker, så hvis man vil dil de øvre dele eller badestrandene, må man forvente nogle bakker.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  En lokal turistskat pr. voksen og barn pr. nat betales direkte til hotellet.

  Voksne: Ca 1,50 euro
  Børn 12-18 år: Ca 1 euro
  Børn op til 12 år: Ca 0,50 euro

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Montenegro har euso som valuta. I Petrovac er der vekslingskontor og hæveautomater.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Petrovac sker med rutefly til Tivats lufthavn, hvilket indebærer, at du kan bestille din rejse med fleksibel rejselængde. Vi har ingen guider på rejsemålet men i løbet af rejsen kan du kontakte TUI Service Center via TUI-appen, Min side, sms eller telefon. Fra to uger før afrejse kan du stille spørgsmål via appen eller Min side på hjemmesiden.