Værd at vide om Mexico

 • Hovedstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexicansk peso (MXN)
 • Sprog

  Spansk
 • Befolkning

  127 500 000
 • Tidsforskel

  -7 timer

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 45,-

1 liter vand
ca. 6,-

Priseksempler er fra Playa del Carmen

Værd at vide

 • Tidsforskel

  Når Danmark har sommertid er tidsforskellen -7 timer. Når Danmark har normaltid er tidsforskellen -6 timer.

 • Vidste du at...

  Tequila, landets nationaldrik, udvindes af den kaktuslignende plante agave.

  Mayafolket, en af verdens mest højtstående kulturer, allerede i 1500-tallet f. Kr. havde en særdeles veludviklet viden om astronomi og matematik.

  Chili er en meget hyppigt anvendt ingrediens i det mexicanske køkken. Den stærkeste sort hedder habanero og blev af mayafolket kaldt "den grædende tunge".

 • Pas og visum

  Ambassadens tlf. 39 61 05 00. Nordiske statsborgere behøver ikke visum. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. For mere information angående pasregler se [Mexicos ambassades hjemmeside] (https://embamex.sre.gob.mx/dinamarca/index.php/es//).

  Supplerende oplysninger er påkrævet for rejser over amerikansk luftrum. Hvis du rejser med TUIs charterfly, kan du udfylde oplysningerne på Min side. Vi anbefaler, at du udfylder oplysningerne senest 8 dage før afrejse. Ved bestilling mindre end 8 dage før afrejse, bedes du udfylde oplysningerne så snart du modtager din bestillingsbekræftelse. Obs! Rejser du med flyselskabet Condor, så skal disse oplysninger udfyldes senest 45 dage inden afrejse. Rejser du med rutefly, kan du udfylde oplysningerne på dit flyselskabs hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at hvis du rejser med rutefly med en mellemlanding i USA, eller kombinerer din rejse med et ophold i USA, så kræves en ESTA-ansøgning. Vi anbefaler dig at søge via den officielle ESTA-side

  Rejser du med rutefly med en mellemlanding i Canada, eller kombinerer din rejse med et ophold i Canada, kræves en eTA-ansøgning. Mere information om eTA finder du på den officielle eTa-side.

  Mexico råder nu alle rejsende til at foretage en tolddeklaration online senest 3 dage inden afrejse. Tolddeklarationen skal udprintes og medbringes på rejsen. Hvis du ikke kan foretage en tolddeklaration inden afrejsen, vil der stadig være mulighed for at gøre det ved ankomsten, men det vil gøre det hele lettere, hvis du har gjort det på forhånd. Hvis du medbringer mere end 10.000 amerikanske dollar (USD), eller tilsvarende i mexicanske pesos (MXN), skal du desuden foretage en deklaration af kontanter.

  cancun.airport.com kan du se hvilken terminal du ankommer til.