• Hovedstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexicansk peso (MXN)
 • Sprog

  Spansk
 • Befolkning

  127 500 000
 • Tidsforskel

  -7 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 45,-

Øl (50 cl)
ca. 18,-

1 liter vand
ca. 6,-

Priseksempler er fra Playa del Carmen

Værd at vide

 • Aktiv ferie

  På stranden kan man leje stand up paddle board. Det er populært at udforske øen ved at leje cykle, golfbil eller kajak.

 • Afstande

  Fra lufthavnen i Cancún til Chiquila ca. 170 km.

  Mellem Chiquila og Isla de Holbox sejler der færger flere gange om dagen, ca. 25 minutter.

 • Sol og badning

  Finkornede, lange, lavvandede, naturlige sandstrande med mange muslingeskaller. Hele Isla de Holbox er et fredet område og derfor må alger og søgræs som kommer op på stranden ikke fjernes.

  På visse dele af stranden er golfbiler tilladt. På grund af havstrømme på visse tider af året, kan der forekomme tang og søgræs. I perioder kan vandet også virke grumset.

 • Rejser med børn

  Strandene er lavvandede, men der er ingen livreddere. Der er en legeplads på torvet inde i centrum. Store niveauforskelle, det kan være svært at køre med klapvogn i gaderne, da de består af sand.

  Isla de Holbox er roligt og børnevenligt, men det er få børn der besøger øen.

 • Adapter

  110 V. Adapter er nødvendig.

  Det er en meget lille by, men det er mere livligt om aftenen end om dagen. Her er flere gode restauranter, der primært er specialiseret i fiske- og skaldyrsretter.

  Nattelivet er dog meget begrænset. Dette er et sted for dem, der vil slappe totalt af.

 • Lokal transport

  De fleste hoteller har trådløst internetopkobling.

  Internetopkoblingen er ofte langsommere end vi er vant til hjemmefra. Kortere samt længere afbrydelselser er normalt forekommende. Mange hoteller tillader heller ikke, at man kobler sig op mod VPN eller tilsvarende, da deres opkoblinger er spærrede for den type af trafik.

  Der er ingen offentlige transportmidler på øen. Der er heller ingen rigtige veje på øen, her kører man i sandet, der bliver hårdt på grund af trafikken. Golfbiler fungerer som taxi. Det er nemmest at leje en cykel eller sin egen golfbil, ca. 70,-/time, 340,-/12 timer eller 425,- pr. døgn.

  Man kan ikke komme hele vejen rundt om Isla de Hllbox, da ca. 6 km af øen består af uigennemtrængelig jungle.

 • Prisniveau

  Der er ingen asfalterede veje, de består af sand, hvilket gør det meget svært at komme omkring med en kørestol. Selv klapvogne kan have problemer.

  Med golfbil er det let at komme frem, men der er mange bump.

  For information om hotellerne, tal med din rejsekonsulent.

 • Øvrigt

  I butik: 1 liter vand ca. 6,-, sodavand ca. 4,-, et landbrød ca. 4,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 18,-, let frokost ca. 50,-, enkel middag ca. 100,-.

 • Vi anbefaler

  Familien Escalante fra Isla de Holbox har i snart 20 år produceret deres egen fantastiske is, Maresa Ice Cream, som du bør smage inden du forlader øen. Isen sælges i bægre i butikkerne.

  I sommermånederne plejer verdens største fiskeart, hvalhajen, der kan blive op til 12 meter, at holde til ud for Isla de Holbox. Udflugter hvor du kan svømme eller snorkle med hvalhajerne arrangeres fra cirka midten af maj til midten af september.

 • Restauranter og forlystelser

 • Tidsforskel

  Landenummer: +52. Telefoner med triplebånd fungerer i Mexico.

 • Indbyggertal

  Dansk tid - 6 timer

 • Oplev mere

  Fastboende: Cirka 2.000 personer.

 • Valuta og kreditkort

  Mexicanske peso (MXN). Amerikanske dollar (USD) accepteres mange, men ikke alle steder. Euro kan veksles på rejsemålet.

  På Isla de Holbox er det muligt at veksle på nogle hoteller, og der er også nogle hæveautomater. Euro kan veksles på rejsemålet. Der er dog ingen banker eller vekslingskontorer på øen. Vi anbefaler at du medbringer kontanter, hvis hæveautomaterne skulle være ude af funktion.

  Kreditkort accepteres visse steder, men langt fra overalt. Visse steder pålægges et gebyr ved betaling med kreditkort. VISA, MasterCard og American Express er de mest anvendelige kort.

 • Vigtig information

  Isla de Holbox er smuk, uforstyrret og ægte. Befolkningen er meget venlig og hjælpsom, og giver gerne råd om, hvad du kan opleve på øen.

  Mellem 9/4–23/4 fejres påske i Mexico og frem for alt på Isla de Holbox. Dette kan medføre mange mennesker, høj musik og fest på torvet til den tidlige morgen.

  Isla de Holbox passer til dig, der søger et lokalt sted, der ikke blot er til for turister, og som kan klare sig uden guider.

  Afslapning, lange strandture, sol, badning og skønne middage på lokale restauranter er det man primært får tiden til at gå med.

  Mange løsgående hunde på øen, de er dog ikke vilde men ejes af lokalbefolkningen.

  Isla de Holbox ligger ved den Mexicanske Golf og i vinterhalvåret kan der forekomme ganske stærke nordenvinde ind over øen.

  Da hotellerne ligger ved stranden og oftest er omgivet af sand, må man påregne, at der også kan forekomme sand på hotelværelset. Da vores hoteller ligger nær mangrovesump er der i perioder mange myg. Myggespray m.m. kan købes på øen.

  Hvis et dobbeltværelse bestilles til 3-4 personer, placeres tredie og fjerde person oftest i samme seng som de medrejsende. Sengene er 120-160 cm brede.

 • Flyvetid

  VINTERSÆSON: Charterfly nonstop, cirka 11 timer 45 min på udrejsen og 9 timer 35 min på hjemrejsen. Tid beregnet fra København.SOMMERSÆSON: rutefly med en eller flere mellemlandinger, lokal rejsetid kan variere mellem 15 og 20 timer.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid fra lufthavnen i Cancun ca. 2,5 time, inklusive bådtur (25 min) og en vis ventetid ved færgelejet. På Isla de Holbox hentes du med golfbil og bliver kørt til hotellet.Når du foretager en bestilling ser du, hvilke transferalternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.Rejser du i sommerhalvåret tilbydes Isla de Holbox som anden uge i en tougers kombination med et andet rejsemål i Mexico. Transporten til Isla de Holbox indgår da i rejsens pris, og transfertiden er afhængig af, hvilket andet rejsemål du har valgt.Overnatning første og sidste nat kan ske på fastlandet på grund af sent ankommende eller tidligt afgående fly.