Værd at vide om Isla de Holbox

 • Hovedstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexicansk peso (MXN)
 • Sprog

  Spansk
 • Befolkning

  ca. 2.000
 • Tidsforskel

  -7 timer
 • Transfertid

  ca. 2 timer 30 min

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 90,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Vintersæson: Charterfly nonstop, cirka 11 timer 45 min på udrejsen og 9 timer 35 min på hjemrejsen. Tid beregnet fra København.
  Sommersæson: Rutefly med en eller flere mellemlandinger, lokal rejsetid kan variere mellem 15 og 20 timer.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid fra lufthavnen i Cancun ca. 2,5 time, inklusive bådtur (25 min) og en vis ventetid ved færgelejet. På Isla de Holbox hentes du med golfbil og bliver kørt til hotellet.

  Rejser du i sommerhalvåret tilbydes Isla de Holbox som anden uge i en tougers kombination med et andet rejsemål i Mexico. Transporten til Isla de Holbox indgår da i rejsens pris, og transfertiden er afhængig af, hvilket andet rejsemål du har valgt.Overnatning første og sidste nat kan ske på fastlandet på grund af sent ankommende eller tidligt afgående fly.

  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke transferalternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Finkornede, lange, lavvandede, naturlige sandstrande med mange muslingeskaller. Hele Isla de Holbox er et fredet område og derfor må alger og søgræs som kommer op på stranden ikke fjernes.

  På visse dele af stranden er golfbiler tilladt. På grund af havstrømme på visse tider af året, kan der forekomme tang og søgræs. I perioder kan vandet også virke grumset.

 • Oplev mere

  På stranden kan man leje stand up paddle board. Det er populært at udforske øen ved at leje cykle, golfbil eller kajak.

  Isla de Holbox passer til dig, der søger et lokalt sted, der ikke blot er til for turister, og som kan klare sig uden guider. Afslapning, lange strandture, sol, badning og skønne middage på lokale restauranter er det man primært får tiden til at gå med.

  Mange løsgående hunde på øen, de er dog ikke vilde men ejes af lokalbefolkningen.

  Familien Escalante fra Isla de Holbox har i snart 20 år produceret deres egen fantastiske is, Maresa Ice Cream, som du bør smage inden du forlader øen. Isen sælges i bægre i butikkerne.

  I sommermånederne plejer verdens største fiskeart, hvalhajen, der kan blive op til 12 meter, at holde til ud for Isla de Holbox. Udflugter hvor du kan svømme eller snorkle med hvalhajerne arrangeres fra cirka midten af maj til midten af september.

  Isla de Holbox ligger ved den Mexicanske Golf og i vinterhalvåret kan der forekomme ganske stærke nordenvinde ind over øen.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra lufthavnen i Cancún til Chiquila ca. 170 km.

  Lokal transport
  Mellem Chiquila og Isla de Holbox sejler der færger flere gange om dagen, ca. 25 minutter.

  Der er ingen offentlige transportmidler på øen. Der er heller ingen rigtige veje på øen, her kører man i sandet, der bliver hårdt på grund af trafikken. Golfbiler fungerer som taxi. Det er nemmest at leje en cykel eller sin egen golfbil, ca. 70,-/time, 340,-/12 timer eller 425,- pr. døgn.

  Man kan ikke komme hele vejen rundt om Isla de Holbox, da ca. 6 km af øen består af uigennemtrængelig jungle.

 • Rejser med børn

  Strandene er lavvandede, men der er ingen livreddere. Der er en legeplads på torvet inde i centrum. Store niveauforskelle, det kan være svært at køre med klapvogn i gaderne, da de består af sand.

 • Restauranter og forlystelser

  Det er en meget lille by, men det er mere livligt om aftenen end om dagen. Her er flere gode restauranter, der primært er specialiseret i fiske- og skaldyrsretter.

  Nattelivet er dog meget begrænset. Dette er et sted for dem, der vil slappe totalt af.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 5,-, sodavand ca. 4,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 16,-, let frokost ca. 50,-, enkel middag ca. 90,-.

 • Indbyggertal

  Fastboende: Cirka 2.000 personer.

 • Adapter

  110 V. Adapter er nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Der er ingen rigtig veje på Isla de Holbox, de består af sand, der bliver fladt og hård, da man kører på dem med golfbiler.
  Niveauforskellene varierer meget.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Miljøafgift
  Ifølge loven skal alle hotelgæster på Mayarivieraen betale et Environmental Sanitation Fee på ca. 10,- pr. døgn/værelse. Du betaler afgiften direkte til hotellet når du checker ind.

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Mexicanske peso (MXN). Amerikanske dollar (USD) accepteres mange, men ikke alle steder. Euro kan veksles på rejsemålet.

  På Isla de Holbox er det muligt at veksle på nogle hoteller, og der er også nogle hæveautomater. Euro kan veksles på rejsemålet. Der er dog ingen banker eller vekslingskontorer på øen. Vi anbefaler at du medbringer kontanter, hvis hæveautomaterne skulle være ude af funktion.

  Kreditkort accepteres visse steder, men langt fra overalt. Visse steder pålægges et gebyr ved betaling med kreditkort. VISA, MasterCard og American Express er de mest anvendelige kort.

  Internet
  Internetopkoblingen er ofte langsommere end vi er vant til. Krote afbrydelser samt afbrydelser i nogle timer er almindeligt forekommende. Mange hoteller tillader heller ikke, at man kobler sig op mod VPN eller lignende, da deres opkoblinger er spærrede for den type af trafik.

  E-cigaretter
  I Mexico er det ulovligt at sælge alle former for e-cigaretter, og det er heller ikke tilladt at tage e-cigaretter med ind i landet.

  Påske
  Mellem 22/3–25/4 fejres påske i Mexico og frem for alt på Isla de Holbox. Dette kan medføre mange mennesker, høj musik og fest på torvet til den tidlige morgen.