Værd at vide om Noonu Atollen

 • Hovedstad

  Malé
 • Valuta

  Rufiyaa (MVR)
 • Sprog

  Divehi
 • Befolkning

  ca. 420.000
 • Tidsforskel

  +4 timer
 • Transfertid

  ca. 45 minutter

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 100,-

1,5 liter vand
ca. 30,-

Priseksempler er fra Ari Atollen

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 13 timer inkl. mellemlanding i Doha. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Transfer til hoteløen indgår i rejsens pris. For sommeren 2019 sker transporten med vandflyver, flyvetid ca. 45 minutter. Fra og med vinteren 2019/2020 sker transporten med indenrigsfly til Ifuru (ca. 35 minutter) og derefter med båd (ca. 45 minutter).

  Vær opmærksom på, at der kan opstå ventetid til og fra hotellerne, afhængig af flytidstabellerne. Eventuel transfer mellem hoteløerne går via lufthavnen på Male.Transfer med vandflyver kan på grund af vejr og vind være gyngende og rystende, og kræver et godt helbred og en god bevægelighed af alle passagerer.

  Ved eventuelle flyforsinkelser, eller på grund af vejr og vind, kan dit transportmiddel i visse tilfælde ændres og/eller overnatning på en anden ø kan blive nødvendig.

  Bagage
  Ved transport med vandflyver kan du kun medbringe håndbagage, den øvrige bagage transporteres med båd og ankommer til øen senere på dagen. Hvis bagagevægten overstiger 20 kg samt 5 kg håndbagage, tager flyselskabet et gebyr på ca. USD 2 pr. kg. Obs! Gælder, hvis der er plads.

  Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Alle øer har skønne koralstrande, badesko anbefales. Ved ebbe er der ofte lav vandstand, ellers er det perfekt til svømning, surfing og vandski. Nøgenbadning og topløs er ikke tilladt. Solen er meget stærk, benyt solcreme med meget høj faktor.

  Snorkel- og dykkerudstyr kan lejes på alle vores øer. Dykkerkurser arrangeres for nybegyndere og avancerede dykkere.

  Her er også andre former for vandsport.

 • Oplev mere

  Kontakt hotellets reception for information om udflugtsprogram og aktiviteter, Udflugterne arrangeres af de respektive hoteller og bestilles og betales direkte til hotellet.

  Eksempler på udflugter er blandt andet snorkel-, fiske- og solnedgangsture med mulighed for at se delfiner, hvis man er heldig.

  Udflugter til hovedøen Male er ikke muligt fra Noonu-atollen.

 • Rejser med børn

  Øerne er børnevenlige. Båd- og flytransfer kan dog virke temmelig besværlig.

 • Adapter

  220 V. Stikkontakter af engelsk type, adapter er nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Transfer med båd/vandflyver kan virke temmelig besværlig, kontroller om det er muligt at medbringe kørestol inden afrejse. De fleste atoller består af sand og det kan være svært at komme rundt.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Maldiviske rufiyaa (MVR).
  Lokal valuta er kun nødvendig ved besøg i hvoedstaden Male, på øerne sker betaling med kreditkort eller i EIR og USD. Der er ingen hæveautomater på hotellet. Rejsechecks accepteres ikke.

  Øvrigt
  Det er forbud at indføre alkoholholdige drikke (konfiskeres ved ankomst), pornografi, narkotika, våben, harpuner og undervandsvåben til Maldiverne.

  DVD-film (indspillede eller i originalpakning) konfiskeres af tolden og udleveres først efter et par dage.

  Vin, øl og spiritus serveres på hoteløerne, dog ikke på Male.

  Det tropiske økosystem/vejr medfører, at insekter og små firben er almindeligt forekommende, nogle gange også inde på værelserne.