Værd at vide om Ari Atollen

 • Hovedstad

  Malé
 • Valuta

  Rufiyaa (MVR)
 • Sprog

  Divehi
 • Befolkning

  ca. 420.000
 • Tidsforskel

  +4 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 100,-

1 liter vand
ca. 28,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 13 timer inkl. mellemlanding i Doha på udrejsen. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Transfer til Ari Atol indgår i rejsens pris og foregår med båd, indenrigsfly eller vandflyver fra lufthavnsøen ved Male. Læs mere under Vigtig information på de respektive hotelsider.

  Vær opmærksom på, at der kan opstå mange timers ventetid til og fra hotellerne, afhængig af båd- og flytidstabellerne.

  Transfer med båd og vandflyver kan på grund af vejr og vind være temmelig anstrengende og gyngende, og kræver et godt helbred og en god bevægelighed. Ved eventuelle flyforsinkelser eller på grund af vejr og vind, kan dit transportmiddel blive ændret, eller det kan være nødvendigt med en overnatning på en anden ø.

  Ved transport med vandflyver kan du kun medbringe håndbagage, den øvrige bagage transporteres med båd og ankommer til øen senere på dagen. Hvis bagagevægten overstiger 20 kg, tager flyselskabet et gebyr på ca. USD 2 pr. kg. Obs! Gælder, hvis der er plads. Vær opmærksom på, at kun et lille stykke håndbagage på max 3 kg (håndtaske/lille rygsæk) er tilladt om bord på vandflyveren.

  Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Alle øer har koralstrande, badesko anbefales. Ved ebbe er der ofte lav vandstand, ellers er det perfekt til svømning, surfing og vandski. Nøgenbadning og topløs er ikke tilladt. Solen er meget stærk, benyt solcreme med høj solfaktor.

  Omkring oktober måned er det sæson for triggerfisk, der kan angribe, hvis de føler sig truede. Lader du dem være i fred er det dog ikke noget problem.

 • Oplev mere

  Snorkel- og dykkerudstyr kan lejes på alle vores øer. Dykkerkurser arrangeres for nybegyndere og erfarne dykkere. Der er også andre former for vandsport.

  Kontakt hotellets reception for information om udflugtsprogram og aktiviteter. Udflugterne arrangeres af de respektive hoteller, og bestilles samt betales direkte på hotellet.

  Eksempler på udflugter er bådture til andre øer eller snorkel-, fiske- og solnedgangsture, med mulighed for at se delfiner, hvis man er heldig.

 • Lokal transport

  Afstande
  Se de respektive hoteller.

 • Rejser med børn

  Øerne er meget børnevenlige. Transfer med båd/vandflyver kan dog være noget besværlig.

 • Prisniveau

  Vand på flaske ca. 30,-, sodavand ca. 20,-, øl (33 cl) ca. 30,-, en flaske importeret rødvin ca. 170,-.

  Hamburger ca. 110,-, salat ca. 80,-, middagsbuffet ca. 245,-, hummermiddag ca. 680,-.

 • Indbyggertal

  Der er ingen fastboende på hoteløerne.

 • Adapter

  220 V. Stikkontakter af engelsk type, adapter er nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Transfer med båd/vandflyver kan opleves som besværlig. De fleste atoller består af sand og det kan føles svært at komme omkring.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Maldivisk rufiyaa (MVR).

  Lokal valuta er som regel kun nødvendigt ved besøg i hovedstaden Male. På øerne foregår betaling med kreditkort eller i EUR og USD. Rejsechecks accepteres ikke.

  OBS!
  Det er forbudt at indføre alkohol (konfiskeres ved ankomst). Vin, øl og spiritus serveres på hoteløerne, dog ikke på Male.

  Det tropiske økosystem/vejr medfører, at insekter og små firben er almindeligt forekommende, nogle gange også inde på værelserne.

  Der kan opstå forsinkelser når bagagen skal transporteres fra hovedlufthavnen til øen. Det kan skyldes flyforsinkelser, vejrforhold m.m. Din bagage kan da ankomme sent om natten eller morgenen efter ankomst.