Baska Voda

På Makarska Rivieraen i Kroatien, omkring ni kilometer nord for byen Makarska, ligger badebyen Baska Voda. Den kaldes også for Makarskas lillesøster, eftersom de to byer ligner hinanden meget blot med den undtagelse, at Baska Voda er roligere og mindre.

Malerisk og hyggelig bykerne

Navnet Baska Voda kommer fra den græske mytologi, og kommer af at der i området fandtes en ferskvandskilde, som for flere tusind år siden forsynede de nærliggende bosættelser med vand.

I begyndelsen af 1910’erne blev en pier bygget i Baska Voda, hvilket nåede handlen mellem skærgåden og fastlandet. Byens første hotel åbnede i 30’erne og gjorde Baska Voda til en kendt ferieby. Bymidten i Baska Voda er smuk med bakker, smalle grader og grønne gårdhaver. Gå en tur langs den smukke havnepromenade, hvor de fleste restauranter og barer findes.

Nok at lave i Baska Voda

I Baska Voda kommer du ikke til at kede dig.

Find din egen favoritstrand og bad, snorkel eller dyk i det krystalklare vand. Ud over de mest centrale badesteder finder der mange vidtstrækkende og smukke rullestensstrande og badeviger. Du kommer nemt hertil på gåben eller ved at leje en cykel, noget som mange benytter sig af.

Her er mange fine cykelruter på i nordlig og sydlig retning. I nord er Baska Voda vokset sammen med Brela. Det er populært at cykle mellem Makarska og Brela, en strækning på cirka 12 kilometer langs med havet. Glem ikke at besøge den prisbelønnede strand, Punta Rata i Brela. For dig, som vil have en pause fra sol og bad, findes der også et interessant arkæologisk museum med romerske fund. Kirken St Nicholas (sejlernes og de rejsendes skytsengel) fra 1889 og St Laurentius Kapel fra 1750.