Zlatni Rat Beach

Efter en ferie i Kroatien, er der særligt en strand, du vil se tilbage mod med længsel. Billederne af stranden finder du i mange rejsemagasiner, ofte smukke billeder taget i fly fra oven af en lys sandstrand omgivet af turkist og krystalklart vand.

Stranden hedder Zlatni Rat Beach, hvilket kan oversættes til “Guldhornet”, og den ligger ved Bol på øen Brac i ferieparadis Kroatien. Wow-oplevelsen ligger i selve strande, som faktisk bytter form hver dag afhængigt af bølgernes retning og andre naturkræfter.

Stenstrand med krystalklart vand

Den hvide farve, som ikke altid kommer til sin ret på de mange billeder, kommer fra tusindvis af hvide, rene småsten. Zlatni Rat Beach er omgivet af behagelig skygge fra nåleskoven, og fra stranden har badegæsterne en smuk udsigt over bjergene og silhuetter fra de nærliggender øer i horisonten.

Stranden ligger som en kile ud i vandet, og Zlatni Rat Beach består derfor af to strandområder - noget for enhver smag. For os er valget dog nemt: Med udsigt over horisonten, kan du opleve smukke solnedgangen fra en af Kroatiens mest berømte strande.

Besøg Zlatni Rat Beach - 3 tips

  1. Invester i et par badesko. De kan købes i de fleste strandbutikker i Kroatien og giver en meget mere behagelig badeoplevelse på Kroatiens stenfyldte strande.
  2. Rejser du med små børn, så undgå strandene i dagens varmeste timer. Sigt efter at komme hertil tidlig morgen eller om eftermiddagen, hvor det er køligere, og der er færre mennesker.
  3. Der findes en stor parkeringsplads ved Zlatni Rat Beach, og det koster omkring kr. 80,- om dagen (kommer du senere på eftermiddagen, slipper du for at betale for parkering).