Supetar

Supetar er hovedbyen på øen Brac. Det er en smuk badeby, som er meget populær, særligt om sommeren, hvor den lille fiskerby virkelig vækkes til live. Supetar har også Brac største havn. Her ligger farverige fiskerbåde til og færgen fra Split, som sejler flere gange om dagen, samt færger til øerne Hvar og Vis.

Langs med havnen ligger en smuk havnepromenade flankeret af palmer og hyggelige restauranter med udeservering og havudsigt. Ud over fisk- og skalddyrsretter er lam øens specialitet. Og du må endelig ikke misse at smage alle øens lokale vine. I slutningen af juni bliver en sommerfestival normalt afholdt i byen. Den løber over tre måneder og byder på mange kulturelle såvel som kulinariske oplevelser.

Strande med krystalklart vand

Supetar har fantastisk fine strande, de fleste med rullesten og krystalklart vand. Derfor er både snorkling og dykning populære vandaktivteter her. Men også cykling er populært med mange gode cykelruter rundt på hele øen. Supetar ligger perfekt, hvis du vil udforske Brac enten med båd, cykel, bil eller bus. Herfra går der busser til hele øen. Med bus til Bol på den anden side af øen tager det cirka 45 minutter. Mange rejser hertil for at opleve den prisbelønnede sandstrand Zlatni Rat, som ændre form hver dag afhængigt af vejr og vind.