Kroatiske Lokrum

Bare et kvarter med færge fra Dubrovnik ligger den naturskønne ø Lokrum. En perfekt udflugt for dig, der vil tage en pause fra byens menneskemylder i nogle timer. Lokrum er et naturreservat med grønne spadserestier og skønne afsides badesteder i laguner og bugter. Gå ikke glip af en dukkert i den lille sø, den ”døde sø”, som ligger på den sydlige del af øen. Søen har fået sit navn, fordi den er ekstra salt.

Hvis du vil afprøve andre badesteder, er der bugter og klipper hele vejen rundt om øen, hvor du kan bade. Et af badestederne er særligt populært blandt naturister.

Lokrum - en lille ø med en rig historie

I følge beretningen forliste den engelske konge Richard Løvehjerte ved Lokrum på vej hjem fra korstogene i 1100-tallet. Kongen blev reddet af Dubrovniks indbyggere, og som tak finansierede han byggeriet af byens katedral. På Lokrum ligger der et benediktinerkloster fra 1000-tallet, hvor Løvehjerte skal have søgt beskyttelse, da han forliste.

Man finder her også ruinerne fra en basilika i gotisk stil og et kloster fra 1400-tallet.

Tag en picknick med og nyd naturen

En botanisk have omgiver klosteret. Den blev anlagt i 1800-tallet af Maximilian Ferdinand af Habsburg og indeholder 500 forskellige slags træer, blomster og planter fra alle dele af verden.

På det højeste punkt på den nordlige del af øen ligger Fort Royal. Det blev bygget af franskmænd i 1806, men blev afsluttet af østrigerne, der hævede den kortvarige franske besættelse. Herfra har du en fantastisk udsigt over hele øen og Dubrovnik. Mange, der tager en tur til Lokrum, tager deres egen picknick med, men der er også en enkelt restaurant på øen.