Dubrovnik Old Town

Det lykkes kun få byer i verden at matche den indbydende stemning, der venter en i Dubrovnik Old Town. Den smukke gamle bydel i en af Kroatiens mest populære byer er omsluttet af det bastante murværk i Dubrovniks ringmur.

Inden for den berømte mur og dens vindebro finder man alt det, der hører til et vellykket og mindeværdigt bybillede. Lyse stenhuse med røde tegltag, snoede stræder med hjørner og kringelkroge, stærke befæstninger og ikke mindst de storslåede udsigter over Adriaterhavet.

Smuk bykerne at slentre rundt i

Så, hvad skal du bruge din tid på i Dubrovnik Old Town? Man behøver egentlig ikke nogle organiserede aktiviteter for at få fornemmelsen af stemningen her. Spadsere, flanere og slentre mellem gader og hyggelige stræder for senere at stoppe op og nyde en kop kaffe eller en middag i af de mange gyder. En af de mest populære gader er den marmorbelagte hovedgade, Stradun, også kendt under navnet Placa.

Hvis du vil have en rigtig fin udsigt, bør du spadsere en tur oppe på Dubrovniks ringmur. Hvis du har lyst til at bade, kan du smutte ned til havet uden for muren og tage dig en forfriskende dukkert. Et andet populært stop er havnen, hvor du også kan tage dig tid til at tage en sejltur ud til en af alle de nærliggende øer.

Gå i Game of Thrones fodspor

Mange af de besøgende i Dubrovnik Old Town kan genkende stederne, efter de har fulgt den virkelig populære tv-serie Game of Thrones, hvor flere af filmscenerne er blevet optaget netop her. En populær aktivitet i dag er at gå med på en af byvandringerne, der tilbydes i ”Game of Thrones” fodspor. Her kan du få spændende historier om de aktuelle indspilningssteder og udsigterne, som tv-serien i den grad har fået sat på verdenskortet.

Turistmasserne kan dog nogle gange være anstrengende, især i højsæsonen. For at nyde Dubrovniks Old Towns udsigter i ro og mag anbefales det, at du står tidligt op, så du kan se byen vågne, og allerhelst skal du gøre det i lavsæsonen.