Værd at vide om Kap Verde

 • Hovedstad

  Praia
 • Valuta

  Kapverdiske escudo (CVE), Euro
 • Sprog

  Portugisisk
 • Befolkning

  539 560
 • Tidsforskel

  -2 timer

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 70-90,-

1 liter vand
ca. 10,-

Priseksemplerne er fra Sal Rei på Boavista

Værd at vide

 • Tidsforskel

  Vintertid - 2 timer, sommertid - 3 timer

 • Prisniveau

  Pizza på restaurant ca. 70-90,-.
  En øl (50 cl) på restaurant, ca. 20,-.
  1 liter vand i butik, ca. 10,-.

  Priseksemplerne er fra Sal Rei på Boavista.

 • Vidste du at...

  Kap Verde består af 13 øer, hvoraf de 9 er beboede. Øerne er inddelt i to grupper: Ilhas do Barlavento (5 beboede øer på vindsiden) og Ilhas do Sotavento (4 beboede øer på læsiden)

  Øerne var ubeboede, da de blev opdaget af portugiserne i 1450-tallet, og de var frem til selvstændigheden i 1975 en portugisisk koloni.

  I dag har Kap verde ca. 425.000 indbyggere. Kap verde betragtes som det politisk mest stabile land i Afrika. Det officielle sprog er portugisisk.

  Cachupa er navnet på nationalretten, som er en stuvning af bl.a. bønner, fisk eller kød. Funana er en traditionel dans på Kap Verde-øerne.
  Morna er den traditionelle kapverdiske, følsomme sangstil. Grouge er øernes typiske rom, fremstillet af sukkerrør.

 • Pas og visum

  Pas: Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst.

  Visumregler for statsborgere i de nordiske lande:
  For rejser der er bestilt i 2018 kræves visum. Visumgebyret på ca. 200,- er dog indregnet i rejsens pris. Det du skal foretage dig, er at udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale et højere visumgebyr (ca. 240,-) i kontanter ved ankomsten til Kap Verde.

  For rejser bestilt fra og med 1. januar 2019 erstattes visumkravet med en lufthavnsskat på ca. 250,-, den er dog også indregnet i rejsens pris. For dig som rejsende er den praktiske forskel ikke så stor. Du skal også udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale lufthavnsskatten i kontanter ved ankomsten til Kap Verde.

  For ikke-nordiske statsborgere kan reglerne være anderledes og du skal selv finde ud af, hvad som er gældende. Henvend dig i først omgang til Kap Verdes ambassade i Berlin på hjemmesiden

 • Turistskat

  I Kap Verde findes en hotel-/turistskat på 2 EUR pr. person/dag (fra 16 år). Skatten betales til hotellet.