Værd at vide om Sal

 • Hovedstad

  Praia
 • Valuta

  Kapverdiske escudo (CVE), Euro
 • Sprog

  Portugisisk
 • Befolkning

  539 560
 • Tidsforskel

  -2 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 100-120,-

1 liter vand
ca. 8,-

Priseksempler fra Santa Maria

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka. 8 timer og 50 min inklusiv teknisk mellemlanding på Kanarieøerne. Tid beregnet fra København.

 • Valuta og kreditkort

  Kapverdisk escudo (CVE). Euro accepteres parallelt med Escudos som betalingsmiddel på Sal.

  Der er flere banker i centrum, alle med kontantautomater. Desuden er der kontantautomat på tankstationen i Santa Maria og på visse større hoteller som ClubHotel Riu Funaná, Riu Palace Cabo Verde og Melia Dunas Beach resort.

  Du kan kun hæve penge med VISA/VISA Electron. American Express kan sjældent benyttes og kan ikke bruges til hævning af kontanter. Bankerne er åbne 8-15 på hverdage. Ved hævning af kontanter opkræves en afgift på ca. 30-125,- kr, afhængig af, hvilken bank du har hjemme. De fleste restauranter og butikker accepterer slet ikke kreditkort. Du kan veksle penge på hotellerne og i bankerne.

  Mastercard fungerer normalt ikke i kontantautomater eller som betalingsmiddel på hoteller, restauranter og i butikker. I nogle få banker kan man hæve kontanter med Mastercard, et gebyr på ca. 125,- tilkommer. Gyldigt pas er påkrævet.

 • Pas og visum

  Pas: Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst.

  Visumregler for statsborgere i de nordiske lande:
  For rejser der er bestilt i 2018 kræves visum. Visumgebyret på ca. 200,- er dog indregnet i rejsens pris. Det du skal foretage dig, er at udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale et højere visumgebyr (ca. 240,-) i kontanter ved ankomsten til Kap Verde.

  For rejser bestilt fra og med 1. januar 2019 erstattes visumkravet med en lufthavnsskat på ca. 250,-, den er dog også indregnet i rejsens pris. For dig som rejsende er den praktiske forskel ikke så stor. Du skal også udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale lufthavnsskatten kontant ved ankomsten til Kap Verde.

  For ikke-nordiske statsborgere kan reglerne være anderledes og du skal selv finde ud af, hvad som er gældende. Henvend dig i først omgang til Kap Verdes ambassade i Berlin på hjemmesiden

 • Turistskat

  I Kap Verde findes en hotel-/turistskat på 2 EUR pr. person/dag (fra 16 år). Skatten betales til hotellet.