Værd at vide om Santa Maria

 • Hovedstad

  Praia
 • Valuta

  Kapverdiske escudo (CVE), Euro
 • Sprog

  Portugisisk
 • Befolkning

  ca. 20.000
 • Tidsforskel

  -2 timer
 • Transfertid

  ca. 20 minutter

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 90-120,-

1 liter vand
ca. 8,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka. 8 timer og 50 min inklusiv teknisk mellemlanding på Kanarieøerne. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 20 minutter.
  Bestil bustransfer eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Strandene ved Santa Maria har lyst, finkornet sand. I perioder meget høje bølger.

  Santa Maria-stranden er en kilometerlang finkornet sandstrand med begrænset strandservice. Inde i bugten er vandet krystalklart.

  Ponta Preta-stranden ligger vest for Santa Maria.

  Kite Beach, øst for Santa Maria, er den mest populære til kite- og windsurfing.

 • Oplev mere

  Et paradis for kitesurfing, brætsurfing og windsurfing. I Santa Maria er der flere surfcentre, hvor du kan leje udstyr og tage undervisning.

  Snorkling og enklere fisketure langs kysten. Der er også mulighed for dybhavsfiskeri.

  Karneval i månedskiftet februar-marts. De nøjagtige datoer er endnu ikke fastlagt.

  Alle øer har sit eget karneval, det på Sao Vicente er det største.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Santa Maria til lufthavnen ca. 18 km, Espargos ca. 20 km og Palmeira ca. 24 km..

  Lokal transport
  I Santa Maria ligger alt inden for gåafstand. Taxi fra ClubHotel Riu Funana til centrum ca. 25,-. Taxi fra Melia Dunas Beach Resort til centrum ca. 40,-.

  Der er lokalbus (oftest minibus) mellem Santa Maria og hovedstaden Espargos, ca. 10,-..

 • Rejser med børn

  Strandene er ikke specielt lavvandede. Høje bølger kan forekomme, især på stranden ved Riu Funaná.

 • Restauranter og forlystelser

  Santa Maria har flere hyggelige restauranter med varierende køkkener, fra à la carte-restauranter som Chez Pastis og Atlantis til små lokale restauranter som Café Crioulo og Café Cultural. Blandt restauranterne finder du både kapverdiansk, italiensk, spansk, portugisisk og indisk køkken.

  Santa Marias forlystelsesliv vokser for hvert år der går. Udelivet er koncentreret til de centrale dele. Der er en hel del barer, beach clubs, isbarer og klubber, der er åbne til langt ud på natten. I højsæsonen kan du lytte til livemusik hver aften på nogle af musikbarerne.

 • Shopping

  Der er mange småbutikker i Santa Maria, men deres udvalg af varer er begrænset.

  Butikkerne er åbne hverdage kl. 8.00–13.00 og kl. 15.00–20.00. Lørdage kl. 9.00-13.00. Lukket søndage, dog er visse småbutikker åbne.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 8,-, sodavand (33 cl) ca. 10,-.

  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 20,-, let frokost ca. 65,-, enkel middag ca. 90-120,-.

 • Indbyggertal

  På øen Sal: ca. 20.000 personer.

 • Adapter

  220 V. adapter behøves ikke.

 • Rejse med handicap

  Omgivelserne er flade og består for det meste af sand.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  I Kap Verde findes en hotel-/turistskat på 2 EUR pr. person/dag (fra 16 år). Skatten betales direkte til hotellet.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Kapverdisk escudo (CVE). Euro accepteres parallelt med Escudos som betalingsmiddel på Sal.

  Der er flere banker i centrum, alle med kontantautomater. Desuden er der kontantautomat på tankstationen i Santa Maria og på visse større hoteller som ClubHotel Riu Funaná, Riu Palace Cabo Verde og Melia Dunas Beach resort.

  Du kan kun hæve penge med VISA/VISA Electron. American Express kan sjældent benyttes og kan ikke bruges til hævning af kontanter. Bankerne er åbne 8-15 på hverdage. Ved hævning af kontanter opkræves en afgift på ca. 30-125,- kr, afhængig af, hvilken bank du har hjemme. De fleste restauranter og butikker accepterer slet ikke kreditkort. Du kan veksle penge på hotellerne og i bankerne.

  Mastercard fungerer normalt ikke i kontantautomater eller som betalingsmiddel på hoteller, restauranter og i butikker. I nogle få banker kan man hæve kontanter med Mastercard, et gebyr på ca. 125,- tilkommer. Gyldigt pas er påkrævet.

  Øvrigt
  Strømafbrydelser forekommer ligesom afbrud i vandtilførelsen. Sandstorme forekommer på Kap Verde, i særdeleshed i december–januar, hvilket medfører en nedsat sigtbarhed. På grund af sandstormene kan det også være nødvendigt at indstille visse udflugter. I den samme perioder er bølgerne ofte højere end normalt, hvilket kan gøre det mere risikabelt at bade.

  Du skal ikke forvente at sundhedsplejen fungerer på samme måde som i Skandinavien. Her er engelsktalende læger, men ved mere alvorlige sygdomme og ulykketilfælde kan det være nødvendigt med behandling i Europa. Det er derfor vigtigt, at have en omfattende rejseforsikring, når du rejser til Kap Verde.

  Den kommunale rengøring i Kap Verde svarer ikke til den skandinaviske standard, og papirkurve er et sjældent syn.

 • Pas og visum

  Pas: Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst.

  Visumregler for statsborgere i de nordiske lande:
  For rejser der er bestilt i 2018 kræves visum. Visumgebyret på ca. 200,- er dog indregnet i rejsens pris. Det du skal foretage dig, er at udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale et højere visumgebyr (ca. 240,-) i kontanter ved ankomsten til Kap Verde.

  For rejser bestilt fra og med 1. januar 2019 erstattes visumkravet med en lufthavnsskat på ca. 250,-, den er dog også indregnet i rejsens pris. For dig som rejsende er den praktiske forskel ikke så stor. Du skal også udfylde en web-formular med indrejseoplysninger, der indbefatter alle passagerers navne, fødselsdage, pasnumre, nationaliteter og passenes udløbsdato. Formularen findes på Min side og den skal være udfyldt og sendt senest 10 dage før afrejse. Skulle du ikke få det gjort, skal du selv betale lufthavnsskatten kontant ved ankomsten til Kap Verde.

  For ikke-nordiske statsborgere kan reglerne være anderledes og du skal selv finde ud af, hvad som er gældende. Henvend dig i først omgang til Kap Verdes ambassade i Berlin på hjemmesiden