/Sal

Dykning ved naturfænomenet Buracona (The Blue eye) på Sal

af Martin Uhrenholt, TUI, Marketing

På vestkysten af øen Sal, nord for byen Palmaira finder du naturfænomenet "Buracona" (The Blue eye).

Buracona er en 18 meter dyb grotte som er fyldt med havvand da den via undergrunden har adgang til havet. I efteråret og foråret rundt middagstid står solen helt perfekt for at opleve fenomenet.

For dykkere er dette en helt speciel oplevelse at dykke i grotten. For at komme ind i grotten dykker man fra kysten, direkte ned på 24 m hvor indgangen til grotten findes. Det er en åbning på ca 3 m, herfra kan man via en 11 meter lang tunnel få adgang til grotten.

I tunnelen er der mulighed for at se hummere og småhejer(nursesharks). Når du langsomt nærmer dig grotten vil det lysne op, da sollyset skinder ind i grotten fra et hul i toppen af grotten. Når du rigtig er kommet ind i grotten vil en kraftig lyssøjle skinne meget klart ned igennen midten af grotten. En helt fantastisk oplevelse får man når man langsomt svømmer op gennem den 11 m høje lyssøjle,og kommer op i grotten, hvor man kan slappe lidt af inden man tager turen tilbage igen.

En god ide er at kontakte et af de lokale dykkerselskaber eks "Manta Diving" som holder til ved hotel Belorizonte i Santa Maria. Dykket anbefales kun til erfarne dykkere, minimum "Advarnced certificate" (Ikke for nybegyndere).

Dykning i Buraconagrotten Dykning i Buraconagrotten

Mellem kl 13:00 og 14:30 trænger solens stråler ind i grotten Mellem kl 13:00 og 14:30 trænger solens stråler ind i grotten

Billede af grotten fra land. Billede af grotten fra land.

Indgangen til grotten på 24 meters dybde. Helt igennem fantastisk oplevelse at dykke i grotten. Indgangen til grotten på 24 meters dybde. Helt igennem fantastisk oplevelse at dykke i grotten.