Værd at vide om Venedig

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 85,-

1,5 liter vand
ca. 8,-

Priseksempel fra Giardini-Naxos

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Venedig foregår med rutefly til Aeroporto Marco Polo di Venezia, hvilket medfører, at du kan bestille en rejse med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan nå vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem-

 • Sol og badning

  Den aflange ø Lido ligger et kvarters sejlads fra det centrale Venedig. Her i Venediglagunen ligger der en ferieby med lange strande, perfekt til lidt afslappende sol og badning.

 • Oplev mere

  Santa Maria dei Miracoli, venetianernes foretrukne bryllupskirke.

  Peggy Guggenheim Collection – et besøg i dette kunstmuseum ved Canal Grande er et must for dig, der holder af moderne kunst, Her findes værker af de fleste store kunstnere indenfor 1900-tallets surrealister, kubister og abstrakte malerier.

  Karneval i februar: Selv om der er trængsel overalt er karnevallet i Venedig – med aner tilbage til Middelalderen – et farverigt og sanseløst bombardement. fyldt med rigt dekorerede ansigtsmasker og storslåede kostumer.

  Harrys Bar har lige siden Hemingways dage været et must for alle besøgene amerikanere, der trods de høje priser vil opleve den specielle atmosfære fra svundne tider.

  Café Florian er en café med aner tilbage til begyndelsen af 1700-tallet, kendt for sin livemusik. Dyr men stemningsfuld.

 • Shopping

  Venedig har i århundreder været kendt for sit glas, her er stadig man glaspustere, der fremstiller venetiansk glas på klassisk vis.

  Karnevallet i februar har skabt grobund for et stort udvalg af farverige og rigt dekorerede karnevalsmasker. Naturligvis er der også butikker med itlaliensk mærkevaretøj og tasker. Med priser et stykke over det italienske gennemsnit.

  På blandt andet Piazza Santa Margherita er der marked med mulighed for at købe frisk frugt, fisk og skaldyr.

 • Lokal transport

  Den kollektive trafik inden i Venedig består af vaporetti, en slags små færger, der transporterer turiste og venetianerne langs de mange kanaler. Billetter købes på stationerne, i aviskiosker eller om bord på bådene. For at slippe for at stå i kø og købe billet til hver bådrejse, anbefaler vi, at du køber et tre-dages kort til at bringe dig rundt inde i Venedig og blandt de omkringliggende øer. For transporter over Canal Grande findes der traghetto, store gondoler, der har stoppesteder mellem broerne.

  Også fra Venedigs internationale lufthavn, Aeroporto Marco Polo di Venezia, beliggende på fastlandet, sejler der der vaporettier ind til den gamle bykerne. Forvent at bådtransferen tager ca. 1,5 time fra lufthavnen til en holdeplads nær dit hotel. Billetter til vaporetti kan købes i lufthavnen.

  For en hurtigere – men betydeligt dyrere – bådtur, kan du bestille transfer med en mindre motorbåd. Der er også mulighed for at køre med bus over den lange bro, der forbinder Venedigs gamle bydel med fastlandet. Busturen tager ca. 30 minutter,

 • Rejse med handicap

  Venedig er sværtfremkommelig med sit snoede kanalsystem, mange broer, smalle stræder med brosten og trapper.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  En turistskat på 3–5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 10 år.

 • Vigtig information

  Tidsforskel
  Ingen tidsforskel til Italien.

  Valuta og kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteres de fleste steder.
  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.