Værd at vide om Rom

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 5,-

Priseksempler fra Rom

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Rom sker med rutefly til en af byens internationale lufthavne, Fiumicino/Leonard da Vinci eller Ciampino, hvilket medfører, at du kan bestille en rejse til den italienske hovedstad med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger inden afrejsen til du rejser hjem.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os i en eller flere dage.

  Sådan lejer du bil i Rom.

 • Oplev mere

  Gå fra Colosseum mod Capitolium en tidlig morgen, udsigten over det antikke Rom er vidunderlig når fuglene synger.

  Mosaikkerne i kirken Santa Prassede.

  Nyd solnedgange fra Pinciohøjen eller Giardino degli Aranci.

  Søndagsfornøjelser: Pavens velsignelse kl. 12.oo og loppemarkedet i Travestere.

  En fodboldkamp er en sjov oplevelse da Roms to hjold – Lazio og Roma – spiller hjemmekampe på Stadio Olimpico de fleste søndag. Stadion har plads til 80.000 tilskuere.

  Cykel eller løb i parkerne Villa Borghese og Villa Ada. Der er en cykelsti der løber langs floden Tibern fra Ponte Milvio til Prati.

 • Restauranter og forlystelser

  Populære Gusto på Piazza Augusto Imperatore er stedet for en aperitivo eller en pizza i al enkelthed. Her er pladser både inde og ude.

  På restaurant Roscioli, via dei Giubbonari 21, spiser du god pasta.

  Primo al Pigneto på Via del Pigneto har et innovativt køkken med lokaltdyrkede råvarer, der blandes med traditionel kogekunst. Bestil bord.

  Re degli Amici, Via dellea Croce, er et gammmelt populært sted nær den Spanke Trappe med mange turister. Antipastobord, god pasta og udsøgt limoncello efter en karaffel med husets vin.

  I bydelen Testaccio er tempoet højt om natten. Her er masser af barer, diskoteker og klubber.

 • Rejser med børn

  Rom er en storby så der er selvfølgelig en hel masse at se for børnefamilier! Roms zoo, temaparken Zoomarine og Pastamuseet er blot nogle eksempler.

  Colosseum er spændende for børn i skolealderen.

 • Turistskat

  En turistskat på 3–7 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 9 år.

 • Rejse med handicap

  Rom er en kuperet by med meget trafik, brostensgader og høje kantsten, hvilket gør det svært at komme omkring. Busserne er som regel ikke handicaptilpassede og fote fulde af folk.

  Fra lufthavnen Fiumicino kører toget Leonardo Express direkte ind til Rom. Toget har tilpassede vogne og plads til kørestole.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Shopping

  Gode shoppinggader er for eksempel Via del Corso, Via Cola di Rienzo, Via Appia Nuova, Piazza Vittorio Emanuele II og Via dei Giubbonari. På Via Condotti finder du mange butikker med mærkevaretøj, primært fra de italienske modehuse.

  Der er mange markeder i Rom. Porta Portese er en klassiker og ved Campo de'Fiori er der frugt- og grøntsgasmarked hver formiddag. Absolut et besøg værd – men pas på din taske og pung, for Roms markeder er et eldorado for byens lommetyve.

 • Lokal transport

  Kollektivtrafikken er veludbygget i Rom og byder på metro, busser og sporvogne. Billetter koster 10,-/stk (gyldig i 75 min), 50,-/dag eller 115,-/uge og kan benyttes i bus, sporvogne og metro.

  Busbilletter købes på forhånd i f.eks. tobakskiosker, såkaldte tabacchi. Billetten stemples i en automat om bord på bussen. Kontrol er almindeligt og det er dyrt, vhis du har en ugyldig eller ustemplet billet. Køb flere billetter ad gangen så du har nogle i reserve når dine fødder bliver trætte.

  For at være opdateret på buslinjerne, kan du hente et kort hos busselskabet ATAC på Via Volturno 65 ved Stazione Termini.

  Taxi kører med taxameter og der er nattakst efter kl. 22..

  Den hurtigste måde at komme fra lufthavnen Fiumicino ind til centrum (Roma Termini) er med expresstoget Leonardo Express. Tager kun 30 minutter og koster ca. 15 euro.

  Det er billigt at køre med flybus til og fra Roms to lufthavne, isør hvis du har forudbestilt din billet på nettet. Læs mere om f.eks Sitbusshuttle eller Terravison.

  De hvide taxier udenfor lufthavnen har taxameter, men kører som regel til en fast pris ind til det centrale Rom (ca 50 euro fra Fiumicino og 30 euro fra Ciampino).

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteres de fleste steder. Der er masser af hæveautomater i Rom.