Værd at vide om Firenze

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 85,-

1,5 liter vand
ca. 8,-

Priseksempel fra Giardini-Naxos

Værd at vide

 • Lokal transport

  Der er cirka 5 km til lufthavnen Peretola Florence Airport. Til Galileo Galilei International Airport er der ca. 82 km.

  Firenze er en by hvor det er nemt at komme rundt til fods, medbringe bekvemme skol

 • Restauranter og forlystelser

  Du skal spise is når du er i Firenze. Bar Vivoli Gelateria, der ligger ved Santa Croce, har efter sigende Italeins bedste is. Der er et kæmpe udvalg af isbarer i byenm blandt andet Gelateria Badiani, Gelateria Banchi og Gelateria La Carraia for blot at nævne nogle.

  Udbuddet af restauranter og forlystelser er også stort i Firenze. Her findes steder for enhver pengepung, lige fra vinbarer og cafeer til lokale trattorier og restauranter. Her kan du nyde kvalitetsvine fra Italiens ældste vindistrikt Chianti.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Firenze sker med rutefly til en af byens internationale lufthavne, hvilket medfører, at du kan bestille rejser til Firenze med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.

 • Vi anbefaler

  Det berømte vindistrikt Chianti Classico ligger lige syd for Firenze. Med udlejningsbil er det nemt at komme omkring i Toscana og besøge charmerende byer i området, som Greve og San Gimignano. Hold udkig efter den sorte hane Gallo Nero, der er symbol på de organiserede vingårde.

  I bjergene nord for Firenze ligger den charmerende by Fiesole med smalle stræder og hyggelige torve. Herfra er der en fin udsigt over Firenze.

  Kunst
  Firenze er et eldorado for kunstelskere. Allerede i Middelalderen tiltrak byen kunstenere, med kirken og de lærte i centrum. Den mægtige familie Medici spillede en central rolle i over trehundrede år. Til sin disposition havde man de bedste arkitekter, kunstnere og håndværkere der fandtes i verden. I dag er byen stadig en blanding af stolt historie og levende nutid. Den klassiske elegance, der altid har været byens kendetegn, er i moderne tid blevet forvaltet af håndværkere og kunstnere som Salvatore Ferragamo, Pucci og Gucci.

  Uffizierna Galleri degli Uffizi eller Uffizierna som museet kaldes, er det mest besøgte museum i Italien. Her findes nogle af renaissancens førende værker. Det kan tage fra en halv til flere dage at udforske Uffizierna. En museumsguide er nødvendig for at finde flere af de kendte værker, som Venus fødsel af Botticelli, Den hellige familie af Michelangelo samt mange af da Vincis mesterværker. Museets populære caféterrasse giver skøn hvile til fødderne og en smuk udsigt over Piazza della Signora med Neptunfontænen i midten.

  Il Duomo
  Domkirken, eller Santa Maria del Fiore som den egentlig hedder, er en fantastisk seværdighed. Den er verdens fjerde største og det tog over 150 år at bygge den. Domkirken er farverigt udsmykket med smukke mosaikker og imponerende marmorbelægninger. Den mægtige kuppel blev tegnet af byens kunstner Filippo Brunelleschi. Ved siden af domkirken ligger det "lille" dåbskapel med det smukke tag i farverige mosaikker fra 1200-tallet og det 85 meter høje klokketårn.

 • Sol og badning

  I Viareggio cirka en times kørsel fra Firenze, er der en lang fin sandstrand. Her finder du også masser af butikker, restauranter og udeserveringer.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  En turistskat på 3–5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 10 år.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Kreditkort sccepteres de fleste steder.

  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.