Værd at vide om Ischia

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 85,-

1,5 liter vand
ca. 8,-

Priseksempel fra Giardini-Naxos

Værd at vide

 • Afstande

  Fra Napolis internationale lufthavn til havnen Beverello ca. 30 minutter, derefter ca. 1 times bådrejse til ischia. Du kommer nemmest til havnen med en taxi eller flybussen "Alibus", der passerer Napolis togstation på vej mod havnen. En enkeltbillet med hydrofoil fra Beverello til Ischia koster ca. 20-25 euro, med færge er prisen ca. 15 euro. Du kan også forudbestille en taxi, der kører dig hele vejen fra lufthavnen til dit hotel på Ischia, priser fra 40 euro pr. person. Fra havnen i byen Ischia til Sant Angelo på sydkysten er der ca. 20 km, til Forio på vestkysten ca. 12 km.

 • Sol og badning

  Ischias kyst er 40 km lang og der er masser af badestrande at vælge mellem, nogle med lyst finkornet sand, andre med grus og mørkt lavasand. I centrale Ischia by kan du vælge mellem Spiaggia Mandra og Spiaggia dei Pescatori, der tilbyder såvel afgiftsbelagte lidobade som gratis afsnit, hvor du kan ligge på dit eget håndklæde. I Sant Angelo ligger den kilometerlange sandstrand Maronti, som du kommer til via en kort gåtur.

  Vil du ikke bade i havet, er Ischia kendt for sine termalbade, det største hedder Poseidon og ligger i Forio. Det nok smukkeste termalbad Negombo i Baia di San Montano på nordkysten, har både strand, termalbassiner og eget hamam.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan bestiller du udlejningsbil fra Napolis lufthavn.

 • Vi anbefaler

  Du bør absolut besøge et eller flere af Ischia termalbade. Her findes alle slags badeanlæg, fra det største termalbad med voer 20 bassiner til elegante termalparker og antikke bade.

  Blandt en række kulturarrangementer kan nævnes den årlige filmfestival i juni og en mad- og vinfestival i juli.

 • Lokal transport

  Den bedste måde at komme rundt på Ischia er med de røde lokalbusser. Busbillet til en enkeltrejse koster små 2 euro og købes hos buschaufføren eller i aviskioskerne (hvilket er billigere). Heldagskort koster ca. 4 euro og et ugekort ca. 15 euro. Der er også mini-taxier og mulighed for at leje scooter. Du kan også leje en bil i Napolis lufthavn gennem os, men vær opmærksom på, at trafikken på Ischia kan være meget hektisk i højsommeren, samt at visse byer ikke er tilgængelige for privatbiler.

 • Indbyggertal

  Ingen tidsforskel mellem Italien og Danmark.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Kreditkort accepteres de fleste steder.

  For mere information om valutakurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  En turistskat på 2-5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 9 år.

 • Vigtig information

  Turistskat
  En turistskat på 2-5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 9 år.

  Indbyggere
  Ischia har ikke mere end ca. 60.000 faste indbyggere, men med op imod seks millioner besøgende om året, er udvalget af restauranter, barer, kaffebarer og shopping stort.

  I august, hvor mange italienere har ferie, kan der være stor trængsel ved seværdighederne og i trafikken.