Værd at vide om Reykjavik

 • Hovedstad

  Reykjavik
 • Sprog

  Islandsk
 • Befolkning

  330.000

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Reykjavik foregår med rutefly til Keflavik lufthavn, hvilket gør, at du kan bestille rejse med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men under rejsen kan du kontakte TUI Service Center via TUI-appen, Min side, SMS eller telefon. Fra to uger inden afrejse kan du stille spørgsmål via appen eller Min side på www.tui.dk.

 • Tidsforskel

  Der er +t times tidsforskel mellem Danmark og Island.

 • Indbyggertal

  122.200 indbyggere i Reykjavik.

 • Adapter

  230V. Adapter ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  I Reykjavik er der masser af fortove og gågader med høj standard. Trafikken i byen er rolig.

  På respektive hotelsider kan du under menuen "Hotelfakta" finde mere information om specialtilpassede faciliteter og værelser.

 • Valuta

  Króna (ISK). Betaling med kort accepteres på de fleste hoteller, restauranter og i butikker. I det centrale Reykjavik findes mange hæveautomater.

 • Transfertid

  Transfer foregår på egen hånd. Den beregnede transfertid fra lufthavnen er ca. 45 min. - 1 time alt afhængig af trafikken.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Reykjavik kan du forhåndsleje en bil gennem os her.

 • Lokal transport

  Reykjavik er nem at udforske til fods eller på cykel. Flere steder kan du leje cykler og tage på guidede cykelture, både på almindelig cykel og el-cykel.

  Du kan også komme rundt i byen med bus, dog er der ingen natbusser. Her findes tre store taxa-selskaber: City Taxi, Hreyfill-Bæjarleiöir og BSR, hvor der kan betales med kort.

 • Restauranter og forlystelser

  Takket være interessen for nordisk madlavningskunst, er der kommet flere trendy restauranter i Reykjavik. Leder du efter et billigt frokostalternativ, findes der flere kendte restaurantkæder og asiatiske madboder. Om aftenen omdannes flere af caféerne til restauranter eller barer.

  Kaffibarinn er en favorit i Reykjavik. Baren holder til i et rødt bjælkehus og har været populær siden den blev bygget.i 1980. På et tidspunkt ejede Damon Albarn, fra bandet Blur, baren, som er perfekt til en bytur med musik og dans.

  Vil du gerne vide mere om islandsk historie og kunst kan du besøge Islands nationalmuseum. Udstillingen strækker sig fra bosættelsen frem til moderne tid. Her kan du se sværd, drikkehorn, sølvskatte og bronzefigurer af tordenguden Thor.
  En kirkedør med udskæringer fra 1200-tallet, der gengiver sagaen om en ridder og en drage, er et stort nationalklenodie!

 • Aktiviteter

  På Island er der masser af varme kilder, hvor vandet varmes op af vulkaner. Hvis du ikke er for følsom til lugten af svovl, kan et dyp klart anbefales.

 • Rejser med børn

  Parken Laugardalur ligger ca. 4 km. øst for Reykjaviks bymidte. I den store park kan du se de gamle badehuse og du kan besøge et af de moderne badehuse med varme kilder. Her findes også vandrutsjebane, spa, café, botanisk have og legepladser.

 • Flyvetid

  Det tager ca. 3 timer og 15 min. at flyve fra København til Reykjavik.

 • Udflugter

  Tingvalla er en nationalpark, der ligger ca. 1 time og 30 min. kørsel fra Reykjavik. Her kan du se kløften, der er skabt af de to kontinentalplader, som Island hviler på og som stadig rører på sig. Parken hører til UNESCOs verdensarv, da der både er uovertruffen natur og vigtige historiske pladser, som f.eks. der, hvor det gamle alting holdt til. Er du stor fan af Astrid Lindgren, og især Brødrene Løvehjerte, vil du måske synes, det er ekstra fedt at vide, at store dele af filmen blev indspillet her.

  Gullfoss eller Guldfallet er et af Islands spektakulære vandfald og Strokkur er en gejser, som har regelmæssige udbrud. Begge ligger ca. 2 timers kørsel fra Reykjavik.

  Foretrækker du at bade i naturen i stedet for et badehus, kan du tage til Hveragerdi, ca. en times kørsel fra centrale Reykjavik. Stedet er kendt for sit geotermiske felt. Du kan følge vandrestierne til en flod, hvor det opvarmede vand blandes med koldt vand.

 • Shopping

  Den store shoppinggade i Reykjavik hedder Laugeavegur og her finder du både internationale og islandske butikker.

  Hver lørdag og søndag afholdes loppemarked på havnen, hvor der sælges alt fra tøj og gamle bøger til islandske madspecialiteter.