Værd at vide om Dublin

 • Hovedstad

  Dublin
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Irsk, engelsk
 • Befolkning

  4 773 000
 • Tidsforskel

  -1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 10,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil i Dublin.

 • Vi anbefaler

  Du skal naturligvis smage nationaldrikken Guinness når du er i Dublin. Der er imidlertid forskellige teorier om, hvordan man skal nyde den på den mest korrekte måde. Ifølge den mest almindelige teori lader man skummet forsvinde inden man drikker, ellers får øllet ikke den rigtige smag. En anden teori mener derimod, at man skal tegne et kors i skummet, når man får den serveret. Korset skal derefter stadig kunne ses i skummet på bunden af glasset, når man har drukket ud. Man har så drukket den i det rigtige tempo. Vil du vide mere om den ædle drik, kan du besøge Guinness Storehouse når du er i Dublin. Her kan du lære alt om Guinness og lidt til.

  Foretrækker du whiskey, kan du besøge Old Jameson Distillery.

  Det er sjældent at der er musicalforestillinger i Dublin, men ellers er teaterscenen meget livlig. For aktuelt program og billetter, kontakt turistorganisationen Visit Dublin. Der kan du også få hjælpe med at bestille en engelsktalende lokalguide for en privat byvandring eller guidede busture til seværdigehder rundt om i hovedstaden.

  Spiller du golf er der mange golfbaner i irland, hvor golfsporten er stor og golfturisterne er mange. Læs mere på http://dublingolfalliance.com/

  Lej en bil og kør sydpå for at udforske det smukke irske landskab i Wicklow. Husk at der er venstrekørsel i Irland.

  Besøg havnebyen Dun Laoghaiere og den nærliggende forstad Blackrock.

  St Stephen's Green er det store grønne område i Dublin. Besøg den tidligt om morgenen og nyd de smukke omgivelser.

  Tag DART-toget (ca. 30 min) nordpå til halvøen Howth med det lille bycentrum. Her er der flere fine fiskerestauranter og hyggelige pub'er.

  Tag en bådtur i Dublin Bay og fortsæt med en gåtur rundt i marinaen.

  Besøg Bulls Island, der er et fuglereservat med fine strande, når det er ebbe.

 • Rejser med børn

  Som i de fleste storbyer er der også i Dublin et stort udvalg af aktiviteter for hele familien, her er nogle børnevenlige tips i og omkring den irske hovedstad.

  Pariserhjulet The Wheel of Dublin er en sjov måde at opleve Dublin oppe fra, samtidig med at du får guidende kommentarer om byen.

  Børnemuseet Imaginosity opmuntrer kretativitet hos børn under 10 år og deres familier. Pædagogiske udstillinger med leg, lærdom og fantasti som ledetråde.

  Dublin Zoo er hjem for mange dyr, som man kan forvente at se i en større dyrepark: Giraffer, lemurer, elefanter, slanger, pingviner og mange andre fuglearter.

  I akvariet National Sea Life i Bray (ca. 20 km syd for Dublin) er der mere end 100 forskellige arter af fisk og andre vandlevende dyr. Her finder du blandt andet blækspruttegrotten, Nemos rige og den tropiske hajlagune.

  Funtasia Waterpark I Drogheda (en snes kilomter nord for Dublin) er en interaktiv vandpark med sjove vandrutstebaner, pirathule og andet sjov. Her er også bowling og rulleskøjtebane.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Dublin sker med rutefly, derfra tager du på egen hånd til det valgte hotel.

  TUI har ingen guider på rejsemålet, man du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem igen- rejselængden er fleksibel, du kan bestille både en weekend, en kort uge eller ugerejser.

 • Restauranter og forlystelser

  Der findes over 700 pub'er i Dublin. Dem, der er til pubcrawling, finder de mest kendte barer syd for Liffey. Ved Grafton Street ligger tre gode pub'er: Davey Byrne's er den mere sofistikerede pub, der først og fremmest er kendt for, at Leopold Bloom, hovedpersonen i James Joyce's verdensberømte roman Odysseus, tilbragte tid her. To andre favoritter er Neary's og McDaid's.

  Området Temple Bar er som en kogende gryde af barer, cafeer, kunstgallerier, restauranter og natklubber.

  Ved St. Stephen's Green ligger de hyggelige afterwork pub'er Doheny & Nesbitt og Toner's. Ved parken ligger også den populære O'Donoghe's med irske livebands hver aften. Her havde folkemusikgruppen The Dubliners deres første optræden.

 • Shopping

  Grafton Street, Henry Street, O'Connell Street og Nassau Street er de fire store forretningsgader i Dublin. Gågaden Grafton Street, der går mellem Trinity College og St Stephen's Green, er den størstte shoppinggade. Her findes mange eksklusive mærkevarebutikker og Dublins fineste varehus – Brown Thomas.

  "Jeg nøjes kun med det bedste", sagde den irske forfatter Oscar Wilde. Hans bøger og tusindivs af andre interessante værker finder du i bogvarehuset Hodges Figgis.

  På O'Connell Street og Henry Street ligger de fleste store varehuse. Hvis du er ude efter irsk design, tweed og uld, skal du gå til Nassau Street ved Trinity College. I Temple Bar-området er der mange små originale butikker og smarte second hand-butikker.

 • Lokal transport

  Dublin Airport (DUB) ligger ca. 10 km nord for Dublins centrum. Flybussen kører hver halve time og tager ca. 30 minutter. Taxi fra lufthavnen til det centrale Dublin tager ca. 20 minutter.

  Dublin er en relativt lille by, som man nemt kommer rundt i til fods. Man kan også køre i lokalebusser eller dobbeltdækkere, der virker nemt og smidigt. Hvis du vil opleve Dublins omegn, kan du tage hurtigtoget (DART – Dublin Area Rapid Transport) til flere forskellige steder.

 • Indbyggertal

  Dansk tid -1 time.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Kreditkort accepteres næsten overalt.

 • Pas og visum

  Kontakt Irlands ambassade eller konsulat for information.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.