Yoga på Bali

Bali er kendt for sit stærke spirituelle fokus, og mennesker fra hele verden valfarter hertil for at dyrke yoga i et både smukt og magisk miljø. Mange anser Bali for at være et af verdens mest åndelige steder, og at ”forenes med naturen” - det som ordet ”yoga” egentlig betyder på sanskrit - kan næppe gøres bedre noget andet sted. Yoga er også et af seks systemer, som hinduismen er opbygget af, og som handler om kontrol med krop og tanker for at komme nærmere en af guderne. Yoga er med andre ord forbundet med tradition og religion på Bali, som også kaldes ”Gudernes ø”, og her har man udøvet yoga, så langt historieskrivningen går tilbage. På øen findes der mange forskellige yoga-retninger, og typer som Yoga Nidra, Yoga Hatha og Kundalini Yoga er bare nogle eksempler på, hvad der tilbydes.

Man kan dyrke yoga på mange forskellige måder på Bali. I de fleste byer, på strande og andre steder rundt omkring på øen ligger der små yogastudios, der tilbyder drop-in-kurser med forskellig retning. Du kan med andre ord nemt kombinere en almindelig ferierejse til Bali med at dyrke yoga. Et af de allerstørste og mest kendte er Yoga Barn i Ubud. Her tilbydes der mere end 100 yogakurser om ugen, og det største studio rummer omkring 100 personer. I Seminyak finder du Prana Spa, som har mange kurser i et friskt miljø, og det store Samadi Bali i Canggu har en imponerende indramning med glasvægge ud mod en skyggefuld have.

Retreat med fokus på yoga og meditation

Hvis du vil have endnu mere fokus på yoga og rekreation på din rejse til Bali, så findes der også egentlige retreats. På et retreat bor du et sted, der har fuldt fokus på yoga og meditation, og hvor alt er indrettet med henblik på sundhed. Ofte tilbyder disse steder en plantebaseret kost, og alle døgnets retter er spækket med vitaminer og mineraler. Yogakurser og meditationssessioner komplementeres af foredrag. Det mindre sted Shankari’s Yoga Retreat i Gilimanuk er enkelt, men populært, Spa Village Resort Tembok er en luksus-variant på det nordlige Bali og Uma by Como er eksklusivt med en placering i imponerende natur - men der er mange yogaretreats rundt omkring på øen. Steder som Ubud i Balis indland og Canggu på øens sydvestlige kyst hører til dem, hvor udbuddet af yogaretreats og studios er ekstra stort. Enkelttimer og længere kurser findes i forskellige prisklasser og længder - din interesse og dit budget sætter rammerne.