Uluwatu på Bali

På Balis sydvestlige spids, længst mod vest på halvøen Bukit, finder du området Uluwatu. Det er en af Balis mest spektakulære steder med sine kalkstensklipper som dramatisk kaster sig ned mod havet. Området er udset til at være et af de smukkeste kystområder på Bali – noget vi er svært enige i. Det som trækker turisterne til Uluwatu op Bali er det mægtige Uluwatu-tempel, den smukke udsigt og ikke mindst de mange strande med surfing i absolut topklasse.

Besøg det mægtige Uluwatu-tempel

Templet er et populært udflugtsmål og byder på en fantastisk udsigt og dets majestætiske beliggenhed på kanten af høje, stejle klipper, som kaster sig ned i havet, giver en dramatisk indramning. Uluwatu-templet – som også kaldes Pura Luhar Uluwatu – anses for at være et af Balis seks vigtigste templer, og det siges at beskytte øens indbyggere mod onde ånder fra havet. Du kan udforske templet og dets omgivelser til fods. Cilde aber forstærke det vilde indtryk yderligere – men vær forsigtig med at have løse genstande eller mad i din taske. Det kan tiltrække aberne, og de kan blive mere nærgående, end hvad rart er.

Det koster et mindre beløb at komme ind i templet, og du må klæde dig anstændigt for at komme ind. Mest populært er det at besøge templet ved solnedgang og komme i tid til at se himlen begynde at gløde. Oplevelsen lever op til sit gode rygte trods turistmasserne. I solnedgangen afholdes desuden hver dag et dramatisk danseshow kaldet ”Kecak fire dance”, som indebærer smukke klæder og intensiv danseenergi, og som bygger på hinduistiske sagn og ritualer.

God surfing på stranden Uluwatu Beach

På stranden Uluwatu Beach trives især erfarne surfere – bølgerne her er store, cylinderformet og slår med stor hastighed og kraft ind mod stranden. Det gør Uluwatu til et af Balis mest velkendte surfersteder, og surfingen er i verdensklasse. Stranden er smuk og ligger indrammet af høje bjerge, og er udover surfingen et besøg værd for de sol- og badeglade. Her ligger flere restauranter og hoteller med den bedste udsigt.

Nogle flere smukke strande i nærheden af Uluwatu er postkortsmukke Padang-Padang, Balangan, Bingin, Dreamland og Suluban.

Det er blevet populært at gifte sig eller forny sit ægteskabsløfte ved billedskønne Uluwatu og der står et fint kapel på en klippe med en smuk udsigt. Tirtha Wedding Chanel har primært glasvægge, som giver en panoramaudsigt ud over havet, plads til flere hundrede personer og en pool, som giver smukke rammer og de smukkeste bryllupsbilleder.