Monkey Forest i Ubud

Hvis du kan lide aber, skal du helt sikkert besøge Monkey Forest i Ubud. Abereservatet, som kun ligger et kvarters gang fra det centrale Ubud, er som hentet ud af Djunglebogens univers. Den tætte skov i reservatet består af 186 forskellige slags træer. Høje, snoede banantræer, palmer og mosbeklædte templer skaber et perfekt naturligt miljø for de godt 600 aber, der bor i parken. Aberne, der lever i Monkey Forest, hedder makaker og hører til makakabe-familien.

Aberne kan lide at få besøg og er ikke spor menneskesky. Tværtimod skal du ikke blive overrasket, hvis der pludselig hopper en abe ned på dit hoved. Aberne elsker smykker, mobilkameraer, spejle og alt, der glimrer. Det sker dagligt, at de snupper forskellige ting fra besøgende, der ikke følger de regler, som reservatet informerer om.

Besøgende må gerne fodre aberne med bananer, som kan købes i en speciel bananstand inde i reservatet.

Bliv klogere på aberne og deres miljø

Monkey Forest er ud over at være et abereservat også et forskningscenter, hvor du kan blive klogere på forskellige aber og det miljø, de trives bedst i. Ud over aberne er her også tre spændende templer, som er omkring 700 år gamle.

Monkey Forest drives efter den balinesiske filosofi Tri Hata Kana, der indebærer tre måder til at få det godt og opnå lykke. De tre måder handler om:

  • Harmoni mennesker imellem.
  • Harmoni mellem menneske og natur.
  • Harmoni mellem menneske og Gud.

I reservatet indebærer dette rent praktisk, ud over forskningen og bevarelsen af abernes naturlige miljø, også, at man i området udøver forskellige religiøse ritualer. Du kommer også til at se statuer i skoven. De symboliserer den hellige energi, der findes i reservatets templer.